Timo Bult Timo Bult
04/12/2021 09:09 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 04/12/2021 09:09

Bitcoin koers crasht hard, analist legt uit waarom

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin koers crasht hard, analist legt uit waarom

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

De bitcoin (BTC) koers is afgelopen nacht flink onderuit gegaan! Waar we eerder nog dichtbij $60.000 handelden, vinden BTC nu dichterbij de $40.000 terug. Wat is hier gebeurd?

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Bitcoin, Omikron en overleveraged markt

Dat bitcoin zo nu en dan volatiel is, dat wisten de ervaren crypto handelaren onder ons natuurlijk al. Maar elke keer dat het gebeurt is het toch weer even schrikken. Sinds 29 november handelde bitcoin horizontaal aan de onderzijde van de prijsrange tussen $60.000 en $56.000. Gisteravond begon de koers te zakken om afgelopen nacht plotseling te versnellen.

Bij $54.000 werd aanvankelijk eerst nog standgehouden maar ook die support begaf het. Het resultaat: sinds gistermiddag 13:00 corrigeerde bitcoin met ruim 26% in waarde tot een dieptepunt van $42.333 op crypto exchange Coinbase. Inmiddels is bitcoin alweer wat terug omhoog gestuiterd. Hiermee handelt bitcoin nu op een waarde van $47.570.

Maar waar komt deze plotselinge crash vandaan? Een precieze reden aanwijzen blijft altijd lastig. Er zijn namelijk ontelbaar factoren die de richting van de koers bepalen. Maar analist Lex Moskovski denkt dat het met drie dingen te maken heeft: het feit dat de traditionele markten gisteren rood sloten, de onzekerheid omtrent de nieuwe corona variant en de overleveraged markt:

“De consensus was dat de traditionele markten die rood sluiten op vrijdag een bloedige [komende] maandag betekent. Mensen liepen voorop in dat verhaal in crypto.

In combinatie met de dreigende onzekerheid van Omicron en de overleveraged markt, leidde dit tot een kettingreactie aan liquidaties.”

https://twitter.com/mskvsk/status/1467053183411359746

Advertentie

Is deze bitcoin crash abnormaal?

Zoals gezegd staat bitcoin erom bekend zeer volatiel te zijn. Dit komt onder andere omdat er veel met hefbomen wordt gehandeld en de bitcoin prijs een directe weerspiegeling is van vraag en aanbod. De bekende Nederlandse analist PlanB zet ons nog even met beide benen op de grond. Hij deelde vanochtend een grafiek met daarop de correcties tijdens de bull markt in 2017. Toen waren de correcties zelfs nog een stuk heftiger!

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie