Simon Bosch Simon Bosch
11/06/2024 21:01 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 11/06/2024 15:59

4 zaken die deze week belangrijk zijn voor bitcoin

Bitcoin-BTC
icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
bitcoin-amerikaanse-centrale-bank-federal-reserve

Foto: Shutterstock/PixieMe

De afgelopen paar weken is er bijzonder weinig gebeurd met de koers van bitcoin (BTC). Maar afgelopen nacht kwam daar met een razend tempo verandering in, in de vorm van een stevige daling. De komende week staat er een hoop te gebeuren, wat een indicatie kan zijn voor wat de koers zal gaan doen.

Waarom bitcoin de belangrijkste week van dit kwartaal ingaat
Waarom bitcoin de belangrijkste week van dit kwartaal ingaat

Bitcoins ‘resistance flip’

Allereerst mag benadrukt worden dat de koers zich nog steeds in gunstig territorium lijkt te bevinden. Volgens de bekende crypto-analist en -handelaar Rekt Capital is het nog steeds bullish als de koers een bodem weet uit te kerven tussen 58.600 Amerikaanse dollar en 61.300 dollar. Een daling van ruim 10% is volgens zijn analyse dus niet per definitie een probleem.

Na die daling kan bitcoin een ‘resistance-flip’ meemaken, waardoor de niveaus die de koers voorheen niet wisten te verbreken nu dienen als extra steun.

Advertentie

CPI, vergadering Federal Reserve

Verder zal voor de Verenigde Staten aankomende woensdag om half drie Nederlandse tijd de nieuwe consumentenprijsindex voor de maand mei onthuld worden. Doorgaans geeft dit de markt aanwijzingen voor wat de Amerikaanse centrale bank, de Federal Reserve, zal doen.

Over de Fed gesproken, die volgt om 8 uur met een persconferentie. Daarin zullen we te horen krijgen of de rentes verhoogd of verlaagd zullen worden, of gelijk zullen blijven.

Er wordt deze week meer bekendgemaakt, waaronder de stand van zaken bij olie-kartel OPEC, de nieuwe gegevens voor de Producer Price Index (PPI) en die voor het consumentenvertrouwen in de VS. Doorgaans hebben met name de CPI en de Fed een grote invloed. Het ligt voor de hand dat de inflatie een grote bron van zorgen is en dat dit de daling van dinsdagnacht grotendeels heeft veroorzaakt.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 750.000 PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Bitcoin whales lijken bullish

Op on-chain analyseplatform CryptoQuant schrijft de analist Cauê Oliveira (‘caueconomy’) dat bitcoin-whales een eventuele koersdaling wel eens extra vaart bij kunnen zetten. Een whale bezit volgens de maatstaven van CryptoQuant 1.000 BTC of meer, en deze groep verkoopt volgens Oliveira vaker dan ‘overtuigde Bitcoin-investeerders’.

Met name op de middellange termijn zou dat voorkomen. Dit was met name rond april het geval, maar sinds mei zijn whales weer aan het bijkopen. Dat lijkt te suggereren dat het sentiment voor whales weer is omgeslagen, en dat de koers verder kan stijgen. Dit idee wordt bevestigd door het feit dat de vraag naar bitcoin volgens andere on-chain gegevens weer is gestegen.

Geen belangrijk crypto nieuws meer missen? Volg dan ons spiksplinternieuwe Whatsapp Kanaal. Hier houden we je 7 dagen per week op de hoogte van het belangrijkste crypto nieuws.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
Cryptobeurs in de problemen, verkoop is mogelijk
Cryptobeurs in de problemen, verkoop is mogelijk
Crash: Waarom dalen bitcoin, ethereum en andere crypto opeens? 2 redenen
Crash: Waarom dalen bitcoin, ethereum en andere crypto opeens? 3 redenen
Crypto-token crasht, grootste bezitter verkoopt alles wat hij heeft
Crypto-token crasht, grootste bezitter verkoopt alles wat hij heeft
Aantal bitcoin wallets neemt in rap tempo toe, BTC op exchanges droogt op
Jouw cryptowallet is in gevaar – dit is wat je vandaag nog moet doen
Cardano staat op vooravond van
Cardano staat op vooravond van “grootste mijlpaal in crypto geschiedenis”
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
student verdient miljoenen ongeluk bij geluk student
Student werd in één oogwenk cryptomiljonair, “geluk bij een ongeluk”
Crash: Waarom dalen bitcoin, ethereum en andere crypto opeens? 2 redenen
Crash: Waarom dalen bitcoin, ethereum en andere crypto opeens? 3 redenen
Advertentie