Roy van Krieken Roy van Krieken
07/04/2022 19:04 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 07/04/2022 19:04

40% van de jongeren wil betalen met cryptocurrencies als bitcoin

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
40% van de jongeren wil betalen met cryptocurrencies als bitcoin

Foto: Blue Titan/Shutterstock

Crypto begint overal ter wereld steeds populairder te worden, vooral onder de jongere generatie. Een onderzoek dat werd uitgevoerd door Checkout.com en werd gepubliceerd tijdens de Bitcoin Conference 2022 stelt dat een aanzienlijk deel van de jongeren in zeker 11 landen zo snel mogelijk wil gaan betalen met cryptocurrencies.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in maart €20,- gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Bitcoin betalingen

Het rapport genaamd ‘Demystifying Crypto: Shedding Light’ buigt zich over de adoptie van cryptocurrencies in 11 landen. Het openbaart een aantal signalen die duidelijk laten zien dat deze adoptie in een stroomversnelling is geraakt het afgelopen jaar. Steeds meer mensen en bedrijven zijn bereid om cryptocurrencies voor betalingen te gebruiken.

Volgens het rapport wordt deze toegenomen openheid van consumenten voor cryptocurrency betalingen gedreven door een honger naar makkelijke en veilige betaalmethoden. Winkeliers geven gehoor aan de oproep en proberen in te spelen op deze nieuwe trend door de onderliggende infrastructuur te bieden om crypto betaalmethoden te ondersteunen.

Het rapport stelt ook dat maar liefst 40% van de mensen tussen de 18 en 35 jaar oud graag zoud willen betalen met cryptocurrencies, zoals bitcoin (BTC), ethereum (ETH) en stablecoins, op de korte termijn. In veel gevallen zelfs nog dit jaar. 

Crypto adoptie

Winkeliers lijken ook erg positief tegenover het idee van crypto betalingen te staan. Zeker 70% van de ondervraagden in het onderzoek gaf aan dat zij geloven dat crypto betalingen de potentie hebben om het betalingsverkeer te revolutionaliseren. Zij geloven dat crypto betalingen makkelijker kunnen zijn dan fiat betalingen.

“We geloven dat dit het grootste consumentenonderzoek in zijn soort is, en de bevindingen laten een duidelijke evolutie zien in de houding ten opzichte van cryptocurrencies over de hele wereld. Dit is een legitieme overgang van de vroege adoptiefase naar een die meer praktisch, pragmatisch en positief is over het algemeen.”

Opmerkelijk genoeg laat het rapport ook zien dat winkeliers kijken naar het houden van stablecoins op de bedrijfsbalans. Zeker 30% van de ondervraagde CFO’s zegt dat zij steeds meer geïnteresseerd raken in dit idee. Zij zien dit als een manier om gedecentraliseerde financiering te gebruiken voor kasbeheer. 

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie