Thom Derks Thom Derks
04/09/2022 08:30 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 04/09/2022 08:30

5 manieren om geld te verdienen met bitcoin en altcoins

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
5 manieren om geld te verdienen met bitcoin en altcoins

Foto: Krakenimages.com/Shutterstock

We kunnen er lang of kort over praten, maar de meesten van jullie investeren niet in de cryptomarkt omdat de technologie zo gaaf is. Natuurlijk is het tof dat we een decentrale vorm van geld hebben, digitale kunst kunnen vangen in non-fungible tokens (NFT), de traditionele financiële wereld in rap tempo decentraliseren. Maar uiteindelijk gaat het voor de meeste mensen om de pegels, om geld te verdienen met bitcoin (BTC) en altcoins. Daar gaan we het vandaag over hebben.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

1. HODL HODL HODL

De eerste manier om geld te verdienen met je bitcoin en altcoins is door simpelweg te hodlen. Op basis van de resultaten uit het verleden hoef je bitcoin niet langer dan 4 tot 5 jaar vast te houden om in het groen te staan. Helaas bieden resultaten uit het verleden geen garanties voor de toekomst. Als je ervoor kiest om een asset voor lange tijd te hodlen, lees je dan eerst goed in. Weet waarin je investeert en volg niet alleen het advies van anderen.

Advertentie

2. Actief handelen

De volgende manier om geld te verdienen met bitcoin en altcoins is door te traden. Dit vergt net als het hodlen van bitcoin geduld, maar een hele andere vorm van geduld. Als je actief gaat handelen, dan word je iedere dag geconfronteerd met mislukte trades en sta je vaak genoeg onder water. Het is dan de kunst om je emoties onder controle te houden, rustig te blijven en je aan je plan te houden. Actief handelen is echt een vaardigheid die je moet ontwikkelen en dat is zeker niet voor iedereen weggelegd.

Samen met Crypto Insiders handelen? Neem een kijkje in onze Discord en kom in contact met analisten, coaches en leden, en ontvang dagelijks interessante analyses en tips!

Bitcoin transactiekosten crashen hard na bizarre halving piek
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

3. Je bitcoin of altcoins uitlenen

Je kunt ook een soort “passief inkomen” verdienen met je bitcoin en altcoins door ze bij een leenplatform uit te lenen. Let op dat je daarbij uiteraard wel een risico loopt, zoals we onlangs in het crypto nieuws gezien hebben. Het platform leent de munten in kwestie natuurlijk weer voor een hogere rente uit aan andere gebruikers. Zolang dat goed gaat is het een lekker rendement, maar de problemen die momenteel bij Celsius spelen bewijzen dat het ook heel erg mis kan gaan.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

4. Crypto cashback kaart

Een andere manier om geld te verdienen met bitcoin en altcoins is door een betaalkaart te nemen waarmee je cashback in crypto krijgt. De kaarten van Crypto.com en Binance zijn hier een populair voorbeeld van. Om zo’n kaart te bemachtigen moet je voor een specifiek bedrag aan Crypto.com tokens kopen en vervolgens krijg je van iedere transactie met de kaart een klein percentage in crypto terug. Momenteel zijn er talloze van dit soort kaarten te vinden op de markt.

Bitcoin’s marktaandeel op bijzondere piek, altcoins verliezen terrein
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

5. Minen of staken

Je kunt er ook voor kiezen om de blockchain te gaan controleren en transacties valideren door te minen op een Proof-of-Work blockchain of je munten te staken in een Proof-of-Stake netwerk zoals Cardano (ADA) en binnenkort Ethereum (ETH). Wat momenteel een grappige optie is als je weinig technische kennis hebt is het staken van Proof-of-Stake coins bij beurzen. Die bieden dat vaak aan gebruikers aan die niets meer hoeven te doen dan de crypto aan de beurs in kwestie overhandigen. De rest wordt op de achtergrond allemaal voor je geregeld.

Deel dit artikel
Thom Derks

Thom is een expert op het gebied van macro-economie, bitcoin en het afzeiken van altcoins. Verder schrijft hij een eigen macro-nieuwsbrief op Substack, laat hij soms iets van zich horen op Twitter en is hij niet-praktiserend Meester in de Rechten (universiteit Leiden).

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie