Kevin Schijven Kevin Schijven
16/03/2021 10:55 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 16/03/2021 10:55

95% van bitcoin handel gebeurt met nieuwe bitcoins, wat zegt dit over de huidige markt?

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
95% van bitcoin handel gebeurt met nieuwe bitcoins, wat zegt dit over de huidige markt

Volgens een analyse van onderzoeksbureau Glassnode is 95% van de verhandelde bitcoin (BTC) minder dan 3 maanden geleden voor het laatst verplaatst. Dat betekent dat voornamelijk nieuwe investeerders hun bitcoin verkopen, terwijl oudere investeerders vooral hun bitcoin vasthouden.

Glassnode maakt onderscheid tussen twee soorten traders. De eerste groep bestaat uit de long term holders (LTH), of lange termijn houders, en bezitten bitcoin die ouder is dan 155 dagen. De short term holders (STH) zijn de houders op korte termijn, hun bitcoin is jonger dan 155 dagen.

Volgens Glassnode neemt de kans dat een bitcoin wordt verhandeld significant af zodra deze meer dan 155 dagen oud is. LTH zijn meer ervaren handelaren en accumuleren over het algemeen hun BTC tegen lage prijzen in bear-markten en pakken winst tijdens bull-markten.

STH daarentegen zijn voornamelijk nieuwere marktparticipanten en zijn gevoeliger voor hevige prijsschommelingen. De kans dat handelaren uit deze groep hun bitcoin weer snel verkopen na de laatste transactie is aanzienlijke groter.

Daarnaast meldt Glassnode dat in de afgelopen weken een “ongekende” instroom van nieuwe marktdeelnemers bitcoin hebben gekocht:

Bitcoin corrigeerde vannacht verder omlaag na een enorme liquidatie van long posities. De koers van de cryptocurrency zakte vannacht driemaal onder $54.000 maar wist daar elke keer genoeg support te vinden.  Op het moment van schrijven lijkt de koers weer te herstellen richting $57.000.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie