Timo Bult Timo Bult
16/03/2021 07:40 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 16/03/2021 07:40

Bitcoin (BTC) koers corrigeert verder na miljarden liquidatie, ripple (XRP) een groen lichtpuntje

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) koers corrigeert verder na miljarden liquidatie, ripple (XRP) een groen lichtpuntje

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

De afgelopen 24 uur is de bitcoin (BTC) koers aardig terug gezakt. Deze daling voelden vooral de futures traders. Zij zagen de afgelopen 24 uur miljarden dollars aan futures posities geliquideerd worden. Bij de altcoins valt daarbij ripple (XRP) op. De nummer 7 is namelijk de grootste stijger van de top 10!

Bitcoin (BTC) zakt terug tot aan support

Afgelopen weekend zette bitcoin zijn huidige all-time high (ATH) boven de $60.000 neer. Vanaf die prijszone werd een correctie ingezet die de prijs van bitcoin tot nu toe bijna 14% naar beneden bracht. Op het moment van schrijven is bitcoin $55.277 waard op cryptocurrency exchange Coinbase. Een daling van ongeveer 7% over de afgelopen 24 uur.

Het was vooral bij de futures handelaren een bloedbad. De afgelopen 24 uur werden daar $2,2 miljard aan posities geliquideerd! De koers is dankzij de correctie door de 50-Moving Average (MA) op de 4-uurs grafiek gezakt en kwam zodoende aan bij de volgende belangrijke support-zone rond $54.5000. Hier was direct een aardige piek in koopvolume te zien, echter blijft het afwachten of deze zone standhoudt.

Zo niet dan ligt bij $52.000 de volgende belangrijke prijszone om in de gaten te houden. Hier vond bitcoin meerdere keren weerstand in de afgelopen weken waardoor de prijszone mogelijk nu support kan bieden. Daarnaast bevinden zich hier de 100-MA op de 4-uurs grafiek en de middellijn van de Bollinger Bands op de dagelijkse grafiek.

Ripple (XRP) dik in de plus, komt dat door dit nieuws?

Bij de top 10 altcoins is het beeld enigszins vergelijkbaar met vooral rode cijfers. De grootste daler van dit moment is polkadot (DOT), dat 8,8% in waarde is gedaald over de afgelopen 24 uur. De enige stijger is ripple. De nummer 7 staat 11% in het groen, en valt daarmee dus op in de zee van rood.

Waar de stijging vandaan komt is niet helemaal duidelijk. Wel kwam recentelijk het nieuws naar buiten dat een grote groep investeerders zich bij de rechtszaak tussen Ripple en de Securities and Exchange Commission (SEC) wil voegen. Hierover lees je hier meer.  

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie