Kevin Schijven Kevin Schijven
15/03/2021 15:10 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 15/03/2021 15:10

Bitcoin (BTC) corrigeert na ATH, $2 miljard aan longposities geliquideerd

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Bitcoin (BTC) corrigeert na ATH, $2 miljard aan longposities geliquideerd

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Afgelopen zaterdag vestigde bitcoin (BTC) nog een nieuwe all-time high (ATH) rond een gemiddelde prijs van $61.700 op verschillende cryptocurrency-exchanges.

Vanochtend zag het er echter minderrooskleurig uit voor de bulls. De bitcoin koers zakte in enkele uren weer terug richting $55.000 met een daling van meer dan 8%. De marktkapitalisatie nam met meer dan $100 miljard af.

Deze koersdaling viel samen met een enorme liquidatie van zogeheten long positities. Volgens gegevens van Bybt.com zijn in de afgelopen 24 uur maar liefst $2,22 miljard aan longposities geliquideerd. Meer dan 180.000 posities werden geliquideerd, waaronder een van bijna $19 miljoen op de Huobi beurs.

Investeerders sluiten longposities af wanneer zij verwachten dat de prijs zal stijgen. Als de prijs echter daalt, dan worden zij geforceerd hun posities te liquideren. Dit komt niet compleet onverwachts, aangezien de zogeheten funding rate op veel exchanges afgelopen weekend boven de 0,1 stond. Dat toont aan dat te veel longposities in verhouding tot shortposities werden afgesloten.

Mocht bitcoin door de support van $55.000 zakken, dan bestaat de kans dat de koers verder zal dalen richting het bereik tussen $45.000 en $46.000. Op het moment van schrijven lijkt dat niet het geval te zijn en begint de bitcoin al te herstellen. Dit suggereert dat wellicht een nieuwe bodem rond $55.000 is gevonden. Ethereum (ETH) toonde de vanochtend een vergelijkbare koersbeweging, de correlatie tussen de twee ligt de afgelopen tijd dan ook zeer hoog.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie