Ivo Melchers Ivo Melchers
27/04/2023 15:30 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 27/04/2023 15:30

Aantal actieve Bitcoin wallets op hoogste punt in twee jaar

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin adoptie kent geen rem: interesse bereikt recordhoogte

Foto: Shutterstock/Mykhaylo_Kozelko

Tijdens de bearmarkt van 2022 daalde de bitcoin koers en het algehele sentiment op de cryptomarkt steeds verder weg tot een absoluut dieptepunt in november. Tijdens deze neerwaartse trend bewoog de 30-daagse simple moving average (SVA) wat betreft het aantal actieve adressen op het Bitcoin (BTC) netwerk grotendeels zijwaarts. Sinds de jaarwisseling is de trend van BTC echter met 180 graden gedraaid en als direct gevolg is het aantal actieve adressen flink de lucht in geschoten.

Rondje langs de crypto velden: Bitcoin & altcoins hard onderuit
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Actieve Bitcoin wallets stijgt fors in 2023

Zoals een analist in een post van CryptoQuant opmerkte, staat het aantal actieve Bitcoin wallets momenteel op het hoogste punt in twee jaar. Het aantal actieve adressen is een indicator die het totale dagelijkse aantal Bitcoin-adressen meet dat deelneemt aan bepaalde transactieactiviteiten op het netwerk.

Deze metriek bevat alleen unieke adressen, wat inhoudt dat adressen die herhaalde transacties uitvoeren, slechts één keer worden getaald. Daarnaast geeft het aantal actieve wallets niet perse weer hoeveel dagelijkse gebruikers de blockchain telt, aangezien één persoon meerdere wallets in gebruik kan nemen.

Wanneer de waarde van deze indicator hoog is, betekent dit dat veel adressen overdrachten op het netwerk uitvoeren. Aan de andere kant impliceren lage waarden dat de netwerkactiviteit laag is, wat kan wijzen op een lagere interesse in de desbetreffende crypto.

Onlangs is de 30-daagse SMA van het aantal  actieve adressen op het Bitcoin netwerk tot boven niveaus gestegen die werden waargenomen in november 2021, toen BTC zijn hoogste koers ooit wist te bereiken. Dit toont dat er nu een aanzienlijke vraag naar de cryptocurrency is op de markt.

Positief voor de BTC koers?

Tijdens volatiele gebeurtenissen in de markt, zoals enorme crashes of stijgingen, worden veel gebruikers actief in het netwerk. Tijdens de dramatische ineenstorting van FTX steeg het aantal actieve adressen op het Bitcoin netwerk bijvoorbeeld flink.

De analist merkte in de post op dat er in februari enkele zorgen waren omtrent deze metriek, aangezien het geen significante groei liet zien. Historisch gezien vereisen langdurige prijsstijgingen grote hoeveelheden dagelijks verkeer. De recente toename is dus een positief voorbode voor wat de koers in petto zou kunnen hebben.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie