Ivo Melchers Ivo Melchers
16/04/2023 18:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 16/04/2023 18:00

Aantal bitcoin overboekingen naar El Salvador daalt in 2023

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws

Foto: PrasongTakham/Shutterstock

In 2021 tilde El Salvador de adoptie van Bitcoin (BTC) naar een hoger niveau door het als wettig betaalmiddel in te voeren en hiermee gelijk te stellen aan de Amerikaanse dollar. Inmiddels, ruim anderhalf jaar later, heeft het land vele miljoen geïnvesteerd in bitcoin voor in de schatkist.

Eerder kon je al in het Bitcoin nieuws lezen dat Nayib Bukele, de president van El Salvador, de toename in toerisme aan de adoptie van bitcoin had toegeschreven. Desondanks zou de bitcoin wet weinig invloed hebben op de buitenlandse overboekingen naar het land.

Bitcoin transactiekosten halen Ethereum in, redding voor miners?
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Daling in Bitcoin remittances

De remittances, ofwel het geld dat door migranten naar verwanten in het land van herkomst wordt gestuurd, in bitcoin of andere cryptocurrencies zou namelijk met 17,8% zijn gedaald tijdens de eerste twee maanden van dit jaar in verhouding tot 2022. Dit blijkt uit data gepubliceerd door de Central reserve Bank (BCR) van het land, gerapporteerd door Agencia EFE.

Volgens de verklaring ontving het Midden-Amerikaanse land in totaal $15,98 miljoen aan remittances via crypto. Dit bedrag vertegenwoordigt een daling van $3,47 miljoen in vergelijking met dezelfde periode in het voorgaande jaar, toen het land meer dan $19,45 miljoen aan crypto-overmakingen registreerde.

Volgens de informatie van BCR vertegenwoordigden de crypto-overmakingen slechts 1,34% van het totaal dat door het land werd ontvangen, wat bijna $1,2 miljard bedroeg.

Traditionele diensten krijgen de voorkeur boven BTC

Hoewel de procentuele daling fors is, is het de waarheid dat de implementatie van de Bitcoin-wet weinig tot geen invloed heeft op het gebruik ervan bij de internationale overboekingen naar het land. De meeste Salvadoranen sturen geld namelijk nog altijd via de traditionele diensten, ondanks de hoge kosten die hierbij komen kijken.

In 2022 werd er namelijk voor meer dan $7 miljard aan remittances naar het ‘Bitcoin-land’ gestuurd; volgens Prensa Latina werd echter slechts $126 miljoen verzonden met behulp van cryptocurrencies.

Het gebrek aan crypto-educatie is de meest voor de hand liggende reden voor deze ontwikkeling. Toen Bitcoin in 2021 werd geïntroduceerd, hadden de meeste Salvadoranen geen idee wat de cryptocurrency daadwerkelijk was, hoe je het moet gebruiken of welke voordelen het bood.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie