Erik Juffermans Erik Juffermans
23/05/2023 18:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 23/05/2023 18:00

Alle grote banken zullen bitcoin bewaren – Michael Saylor

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Alle grote banken zullen bitcoin bewaren - Michael Saylor

Foto: totojang1977/Shutterstock

MicroStrategy oprichter Michael Saylor is al jaren volledig overtuigd van bitcoin (BTC). Zo werd MicroStrategy in 2020 het eerste beursgenoteerde bedrijf dat groots in bitcoin investeerde. In een interview met Kitco claimt Saylor dat elke bank bitcoin zal bewaren in de toekomst. Dit heeft volgens hem onder andere te maken met de implicaties van self-custody.

PayPal gaat ‘groene’ bitcoin miners met speciale BTC belonen
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Self custody is niet de oplossing

Self-custody is het zelf bewaren van je cryptovaluta. Het beste voorbeeld hiervan is een hardware wallet. Dit is normaliter de veiligste manier om je crypto te bewaren. Maar volgens Saylor betekent dit zeker niet dat banken in de toekomst geen bitcoin in bewaring zullen nemen.

Integendeel: Instituties of overheidsinstanties zullen vrijwel zeker niet de directeur of een burgemeester rond laten lopen met een hardware wallet in zijn zak. Banken zijn voor dergelijke instanties cruciaal.

“Grote instituties, kerken, bedrijven, enzovoort zullen een infrastructuur van bewaarders en banken nodig hebben. Daarom denk ik dat er een tijd komt waarin alle grote banken bitcoin zullen bewaren.”

Aldus Saylor. Andere voorbeelden zijn volgens hem kinderen die bitcoin erven of bejaarden die niet meer in staat zijn om zelf bitcoin te bewaren. In dergelijke gevallen is een vertrouwde institutionele bewaarder de logische oplossing.

De bitcoin van MicroStrategy

Zoals gezegd is het geloof van Saylor in bitcoin ongeëvenaard. Hij gelooft dat bitcoin “onvermijdelijk alle traditionele instituties zal doordringen.” De activiteiten van zijn bedrijf reflecteren dit geloof. Tot op heden kocht MicroStrategy al 140 duizend bitcoin. Dat aantal komt in de buurt van 1 procent van alle bitcoin die er ooit gemined zal worden.

Critici vinden het aantal bitcoin dat het bedrijf inkoopt absurd: “Wat is het nut van bitcoin als één entiteit het grootste deel bezit,” luidt de kritiek vaak. MicroStrategy moet echter nog heel veel bijkopen wil het een echt significant deel van het totale bitcoin aanbod in handen hebben. 

Deel dit artikel
Erik Juffermans

Met een politieke en culturele achtergrond is Erik geïnteresseerd in het grote plaatje. Wat zijn bijvoorbeeld de raakvlakken van crypto-assets met de globale politiek en het economische klimaat? Cryptocurrencies hebben volgens Erik de potentie om de wereld beter en eerlijker te maken, maar er zijn fascinerende en complexe obstakels.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie