Ivo Melchers Ivo Melchers
24/10/2022 10:29 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 24/10/2022 10:29

Alleen de DXY presteerde beter dan bitcoin in het derde kwartaal

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws

De prijs van bitcoin was in totaal met 1% gedaald in het derde kwartaal van het jaar. Wanneer we dit gaan vergelijken met de prestatie van andere activa kunnen we concluderen dat alleen de DXY (Dollar Currency Index) beter heeft gepresteerd dan bitcoin.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in april gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

DXY enige activa met stijging in Q3

CoinGecko heeft in hun rapport over het verloop van het derde kwartaal ook een tabel gemaakt met de prestaties van alle verschillende activa. Hierin is te zien dat de DXY de enige was die een stijging heeft doorgemaakt in de maanden juli tot en met september. De Dollar Currency Index, die de dollar met een mandje van andere internationale valuta vergelijkt, steeg met maar liefst 7%. De S&P 500 en de NASDAQ daalden met 5% en 4% respectievelijk. De koers van goud had ook een niet al te beste derde kwartaal: het daalde namelijk met in totaal 7%. Ook presteerden andere fiat valuta slecht tegenover de dollar. De euro daalde bijvoorbeeld met maar liefst 6% en de Britse pond daalde zelfs met 8% ten opzichte van de dollar.

Stablecoins en NFTs

De marktkapitalisatie van de top 15 stablecoins was in totaal met 3%, oftewel $4,7 miljard, gedaald in het derde kwartaal. De top 5 in marktkapitalisatie bleef ook hetzelfde als in het tweede kwartaal, namelijk: tether (USDT), USD Coin (USDC), Binance USD (BUSD), Dai (DAI) en Frax (FRAX). Echter waren er wel schommelingen in marktkapitalisatie binnen deze stablecoins. De totale waarde van USDC daalde bijvoorbeeld met maar liefst $9 miljard in het vorige kwartaal. Dit was een daling van 16% in totaal.

In september kon je lezen dat Binance het de concurrentie moeilijker ging maken. Het heeft namelijk concurrende stablecoins USDC, Pax Dollar (USDP) en TrueUSD (TUSD) automatisch laten omzetten, tegen een 1:1 verhouding, tot de stablecoin van Binance. Mede hierdoor was de marktkapitalisatie van BUSD in het derde kwartaal het meest gestegen van de top 5 stablecoins met in totaal $3 miljard, een stijging van 18%.

Non-fungible tokens (NFTs) hebben het afgelopen kwartaal het slechts gepresteerd: het totale handelsvolume bij de top 5 marketplaces was met 77% gedaald. Hiermee heeft het een nieuwe all-time low in totale handelsvolume neergezet. Ondanks deze daling steeg het aantal wallets die ooit een NFT heeft gehad naar 1 miljoen in de afgelopen drie maanden.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie