Roy van Krieken Roy van Krieken
18/02/2022 19:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 18/02/2022 19:00

Amerikaanse senator: Federal Reserve moet bitcoin kopen!

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws

Foto: Mark Van Scyoc/Shutterstock

De senator van de Amerikaanse staat Wyoming, Cynthia Lummis, heeft onlangs tijdens een panel aangegeven dat zij het een onwijs goed idee vindt als de Amerikaanse Federal Reserve bitcoin (BTC) op de balans neemt in de nabije toekomst.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Federal Reserve en bitcoin

Tijdens een panel van de Orrin G. Hatch Foundation stelde Lummis dat het helemaal niet zo vergezocht is dat de Amerikaanse Federal Reserve in de nabije toekomst bitcoin koopt. Ze stelt dat de centrale bank toch al zo’n $40 miljard aan buitenlandse valuta reserves bezit.

Wel geeft Lummis aan dat er eerst een duidelijk en uniform stelsel van regelgeving omtrent de crypto industrie moet komen. Hier wordt op het moment hard aan gewerkt, maar er is vandaag de dag nog geen sprake van. In de toekomst, wanneer dit wel het geval is, zou de Federal Reserve bitcoin moeten kopen, aldus Lummis.

“Zodra er een wettelijk en regelgevend kader is, zal dat veel zin hebben. Het feit dat bitcoin volledig gedecentraliseerd is, zal het na verloop van tijd meer alomtegenwoordig maken, en ik denk dat het iets zal zijn dat de Fed op haar balans zou moeten houden.”

Er was ook een voormalig topfunctionaris van de Federal Reserve aanwezig bij het panel. Randal Quarles, voorheen vice voorzitter bij de Fed, liet weten dat hij het plan van Lummis niet zo ziet zitten. Hij verwacht dat door politieke en economische redenen de Federal Reserve een andere koers in zal gaan slaan.

Sentiment Amerikaanse wetgevers

De uitspraken van Lummis onderschrijven maar weer eens dat er sterke pro-crypto geluiden aanwezig zijn onder Amerikaanse wetgevers. Lummis zelf staat al langere tijd bekend om haar pro-crypto standpunten.

Zelf begon zij reeds in 2013 met het investeren in bitcoin. Destijds was de prijs van een enkele bitcoin zo’n $350. Inmiddels weten we allemaal dat de prijs van bitcoin tot astronomische hoogtes is gestegen sindsdien. Het is daarom ook niet gek dat Lummis zo lovend is over cryptocurrencies zoals bitcoin.

“Bitcoin is digitaal goud. Het is hard geld. Er zullen er maar 21 miljoen ooit geproduceerd worden.”

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie