Kevin Schijven Kevin Schijven
05/02/2022 14:55 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 05/02/2022 14:55

Senator Ted Cruz koopt bitcoin dip, maar Texas zet miners uit

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Senator Ted Cruz koopt de bitcoin dip, maar Texas zet miners uit

Foto: esfera/Shutterstock

De senator van Texas, Rafael ‘Ted’ Cruz, kocht ook de bitcoin (BTC) dip. De Republikein kocht op 25 januari ergens tussen de $15.000 en $50.000 aan bitcoins. Dat blijkt uit financiële documenten die onthuld werden op 4 februari.

Volgens het document kocht de Amerikaanse senator zijn bitcoin via River Financial, een bitcoin broker uit Texas. Dat betekent dat Cruz zijn BTC kocht voor ergens tussen de $36.000 en $37.000. Gisteren kon de koers plotseling uitbreken en bitcoin komt momenteel op ongeveer $41.600 uit. Dat betekent dat Cruz al ergens tussen $2.000 en $6.850 aan zijn investering heeft verdiend.

Dat Cruz in bitcoin investeert, komt niet als een grote verassing. Hij liet het afgelopen jaar vaker weten dat hij een voorstander ervan is. Dat komt waarschijnlijk doordat de crypto-mining industrie in het afgelopen jaar zeer hard gegroeid is in Texas.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Miners uit in Texas door extreme kou

Momenteel kampt Texas echter met extreem koud weer. Crypto-miners hebben daarom besloten een steentje bij te dragen. Grote mining-bedrijven als Riot Blockchain hebben zelfs 99% van hun apparaten uitgezet.

Vorige winter zorgde het extreme weer er nog voor dat duizenden woningen in Texas zonder stroom zaten. De miners zetten hun apparaten uit om de druk op het elektriciteitsnet van Texas, genaamd de Electric Reliability Council of Texas (ERCOT), te verlichten. Het is tegelijkertijd een grote test voor de industrie om te zien of de hoge flexibiliteit van miners daadwerkelijk goed is om elektriciteitsnetten te stabiliseren.

Het uitzetten van de miners kost dit soort bedrijven natuurlijk hun inkomsten, maar de staat Texas betaalt hen een premium om de stekker eruit te trekken, meldt MacKenzie Sigalos aan CNBC. De zogeheten hash rate, of rekenkracht van het netwerk, zal wellicht een kleine klap vangen. Dat hoeft niet per se ook tot een dalende prijs te leiden. Dat gebeurde ook niet toen onlangs in Kazakhstan het stroom werd uitgezet, tevens een zeer populair gebied voor mining.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie