Timo Bult Timo Bult
21/08/2019 17:20 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 21/08/2019 17:20

Anthony Pompliano: "Bitcoin (BTC) gaat nergens heen", voorziet wel uitdagingen

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
anthony_pompliano_bitcoin_BTC_gaat_nergens_heen_voorziet_wel_uitdagingen

Volgens Anthony Pompliano, mede-oprichter van Morgan Creek Digital Assets, gaat bitcoin (BTC) nergens heen. De steeds maar groeiende infrastructuur rondom het netwerk zal er volgens hem uiteindelijk voor zorgen dat BTC onderdeel wordt van veel investeringsportfolio’s.
Dit zei Pompliano tijdens een interview met CNBC’s The Exchange. Zo werd hem gevraagd of hij verwacht dat Bakkt, een institutioneel handelsplatform dat fysieke bitcoin contracten aan gaat bieden, er voor zal zorgen dat meer institutionele beleggers de markt betreden. Daarop antwoordde Pompliano:

Ja, dat verwacht ik zeker. Elke week zien we meer en meer infrastructuur gebouwd worden rond Bitcoin en de cryptomarkten in het algemeen, of het nu infrastructuur is rond hash rate en mining die het netwerk ondersteunt en beveiligt, of Bakkt dat fysiek afgewikkelde futures aan gaat bieden, hoe meer infrastructuur er wordt gebouwd, hoe waarschijnlijker het is dat bitcoin nergens heen zal gaan. Het zal op enig moment in de toekomst in elke portefeuille van institutionele beleggers opgenomen worden.

Het is natuurlijk niet allemaal rozengeur en maneschijn voor bitcoin-investeerders. Zo ziet Pompliano nog een aantal grote uitdagingen voor Bitcoin op bijvoorbeeld het gebied van regulering. Zo stelt hij:

Ten eerste kan regelgeving op de korte termijn zeker pijn doen. Het jaagt mensen weg … Twee, er zijn nog steeds veel mensen die niet weten wat Bitcoin is … Dus het aantal mensen dat Bitcoin bezit, is nog steeds een zeer klein percentage van de wereldbevolking. En dan is er de derde uitdaging dat het nog steeds moeilijk is … Het is niet hetzelfde als je broker bellen en een aandeel kopen … Ik denk dat die wrijving nog steeds sommige mensen uit de markt houdt.

Bekijk hieronder het gehele interview met Anthony Pompliano bij CNBC’s The Exchange:


Maandag de nieuwe koersanalyse van onze analist David gemist? Klik dan hier om Davids laatste column te lezen!
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie