anthony_pompliano_bitcoin_BTC_gaat_nergens_heen_voorziet_wel_uitdagingen

Anthony Pompliano: “Bitcoin (BTC) gaat nergens heen”, voorziet wel uitdagingen

Volgens Anthony Pompliano, mede-oprichter van Morgan Creek Digital Assets, gaat bitcoin (BTC) nergens heen. De steeds maar groeiende infrastructuur rondom het netwerk zal er volgens hem uiteindelijk voor zorgen dat BTC onderdeel wordt van veel investeringsportfolio’s.

Dit zei Pompliano tijdens een interview met CNBC’s The Exchange. Zo werd hem gevraagd of hij verwacht dat Bakkt, een institutioneel handelsplatform dat fysieke bitcoin contracten aan gaat bieden, er voor zal zorgen dat meer institutionele beleggers de markt betreden. Daarop antwoordde Pompliano:

Ja, dat verwacht ik zeker. Elke week zien we meer en meer infrastructuur gebouwd worden rond Bitcoin en de cryptomarkten in het algemeen, of het nu infrastructuur is rond hash rate en mining die het netwerk ondersteunt en beveiligt, of Bakkt dat fysiek afgewikkelde futures aan gaat bieden, hoe meer infrastructuur er wordt gebouwd, hoe waarschijnlijker het is dat bitcoin nergens heen zal gaan. Het zal op enig moment in de toekomst in elke portefeuille van institutionele beleggers opgenomen worden.

Het is natuurlijk niet allemaal rozengeur en maneschijn voor bitcoin-investeerders. Zo ziet Pompliano nog een aantal grote uitdagingen voor Bitcoin op bijvoorbeeld het gebied van regulering. Zo stelt hij:

Ten eerste kan regelgeving op de korte termijn zeker pijn doen. Het jaagt mensen weg … Twee, er zijn nog steeds veel mensen die niet weten wat Bitcoin is … Dus het aantal mensen dat Bitcoin bezit, is nog steeds een zeer klein percentage van de wereldbevolking. En dan is er de derde uitdaging dat het nog steeds moeilijk is … Het is niet hetzelfde als je broker bellen en een aandeel kopen … Ik denk dat die wrijving nog steeds sommige mensen uit de markt houdt.

Advertentie

Bekijk hieronder het gehele interview met Anthony Pompliano bij CNBC’s The Exchange:

Maandag de nieuwe koersanalyse van onze analist David gemist? Klik dan hier om Davids laatste column te lezen!

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Advertentie
Ad
Ad
SATOS
Reviewed
€5.978,07 Kopen
1
1
Bitvavo
Reviewed
€5.886,00 Kopen
2
2
Coinmerce
Reviewed
€5.913,37 Kopen
3
3
Litebit
Reviewed
€5.937,71 Kopen
4
4
Anycoin Direct
Reviewed
€5.961,10 Kopen
5
5
Bitonic
Reviewed
€5.963,06 Kopen
Laatste nieuws