Home Nieuws Bitcoin nieuws Apple kan $100 miljard generen als het bitcoin zou omarmen, zegt MicroStrategy...

Apple kan $100 miljard generen als het bitcoin zou omarmen, zegt MicroStrategy CEO Michael Saylor

- Advertentie -

Apple zou zijn reserves in bitcoin (BTC) moeten investeren, zegt ‘ETF professor’ Dan Wieskopf. In een blogartikel op ETF Think Tank, gepubliceerd op 11 november, legt Weiskopf uit waarom deze investering verstandig zou zijn voor Apple:

Volgens Weiskopf zijn de huidige omstandigheden optimaal voor Apple om bitcoin in te stappen. Apple is geen bank dus het heeft de mogelijkheid om riskantere investeringen te maken. Ook zou het wiskundig logisch zijn, zegt Weiskopf, want het zou alsnog een minder riskante strategie zijn dan het terugkopen van aandelen, Apple’s huidige strategie.

Of je Bitcoin nu ziet als een hedge tegen inflatie, een speculatie of een alternatieve activaklasse, het is een technologische innovatie en Apple verkeert in een unieke positie om het aan te bieden aan zijn aandeelhouders.

Aldus Weiskopf. Michael Saylor, CEO MicroStrategy, is het eens met de ETF professor. MicroStrategy was onlangs het eerste beursgenoteerde miljardenbedrijf dat zijn reserves in bitcoin stopte, maar liefst $425 miljoen. Saylor zegt dat Apple niet alleen zijn reserves in bitcoin moet stoppen, maar ook bitcoin met Apple Pay moet integreren. Volgens de MicroStrategy CEO zou Apple maar liefst $100 miljard hiermee kunnen genereren:

Apple zou $100 miljard of meer aan aandeelhouderswaarde kunnen genereren als ze Bitcoin in Apple Pay zouden integreren, een veilige crypto-wallet in de iPhone zouden bouwen en BTC zouden kopen met hun schatkistreserves.

Apple (AAPL) is met $2 biljoen het meest waardevolle bedrijf ter wereld. Onlangs bleek dat Ethereum (ETH) nu in de top 200 staat. Bitcoin staat op 21e plaats. Volgens Raoul Pal gaan bedrijven als Apple en Microsoft al ergens in de komende jaren in bitcoin investeren.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€14.744,10 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€14.491,10 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€14.525,40 Kopen
3
Bitcoinmeester
Reviewed
€14.529,50 Kopen
4
Litebit
Reviewed
€14.586,50 Kopen
Laatste nieuws
Expert analyses

Bitcoin koers gaat hard! All time high voor het grijpen?

Wat is het toch een feestje om elke week verslag te mogen doen van de ongelooflijke sprongen van de bitcoin koers. Hebben we nog...