Kevin Schijven Kevin Schijven
12/11/2020 12:15 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 12/11/2020 12:15

Apple kan $100 miljard generen als het bitcoin zou omarmen, zegt MicroStrategy CEO Michael Saylor

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Apple kan $100 miljard generen als het bitcoin zou omarmen, zegt MicroStrategy CEO Michael Saylor

Foto: ZorroGabriel/Shutterstock

Apple zou zijn reserves in bitcoin (BTC) moeten investeren, zegt ‘ETF professor’ Dan Wieskopf. In een blogartikel op ETF Think Tank, gepubliceerd op 11 november, legt Weiskopf uit waarom deze investering verstandig zou zijn voor Apple:


Volgens Weiskopf zijn de huidige omstandigheden optimaal voor Apple om bitcoin in te stappen. Apple is geen bank dus het heeft de mogelijkheid om riskantere investeringen te maken. Ook zou het wiskundig logisch zijn, zegt Weiskopf, want het zou alsnog een minder riskante strategie zijn dan het terugkopen van aandelen, Apple’s huidige strategie.

Of je Bitcoin nu ziet als een hedge tegen inflatie, een speculatie of een alternatieve activaklasse, het is een technologische innovatie en Apple verkeert in een unieke positie om het aan te bieden aan zijn aandeelhouders.

Aldus Weiskopf. Michael Saylor, CEO MicroStrategy, is het eens met de ETF professor. MicroStrategy was onlangs het eerste beursgenoteerde miljardenbedrijf dat zijn reserves in bitcoin stopte, maar liefst $425 miljoen. Saylor zegt dat Apple niet alleen zijn reserves in bitcoin moet stoppen, maar ook bitcoin met Apple Pay moet integreren. Volgens de MicroStrategy CEO zou Apple maar liefst $100 miljard hiermee kunnen genereren:

Apple zou $100 miljard of meer aan aandeelhouderswaarde kunnen genereren als ze Bitcoin in Apple Pay zouden integreren, een veilige crypto-wallet in de iPhone zouden bouwen en BTC zouden kopen met hun schatkistreserves.

Apple (AAPL) is met $2 biljoen het meest waardevolle bedrijf ter wereld. Onlangs bleek dat Ethereum (ETH) nu in de top 200 staat. Bitcoin staat op 21e plaats. Volgens Raoul Pal gaan bedrijven als Apple en Microsoft al ergens in de komende jaren in bitcoin investeren.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie