Roy van Krieken Roy van Krieken
07/03/2022 07:04 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 07/03/2022 07:04

Apple medeoprichter Steve Wozniak noemt bitcoin ‘puur goud’

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Apple medeoprichter Steve Wozniak noemt bitcoin ‘puur goud’

Foto: Viappy / Shutterstock.com

Steve Wozniak is een van de oprichters van het reusachtige Amerikaanse techbedrijf Apple. In een interview met Business Insider heeft hij zich onlangs uitgelaten over de crypto industrie en zijn woorden waren niet mals. Volgens Wozniak is bitcoin (BTC) ‘puur goud’ en is het superieur aan vrijwel elke andere cryptocurrency. 

🚀 Gratis crypto: Nederlandse broker maakt lezers van Crypto Insiders vandaag SHIB miljonair; pak jouw gratis 1.500.000 SHIB
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Steve Wozniak

In het interview is Wozniak eigenlijk helemaal niet zo positief over de wereld van crypto in het algemeen. Volgens hem bestaan er enorme problemen die niet zomaar opgelost kunnen worden. Zo stelt hij dat verreweg de meeste crypto projecten niets meer zijn dan gebakken lucht. Daarnaast hekelt Wozniak het feit dat crypto projecten veelal gebruik maken van beroemdheden om zo onwetende investeerders naar een project te lokken.

“Er zijn zoveel cryptocurrencies die nu uitkomen; iedereen heeft een manier om een nieuwe te creëren, en je hebt er een beroemdheid bij. Het lijkt erop dat ze gewoon een hoop geld verzamelen van mensen die willen investeren in het allervroegste stadium, wanneer het nog centen waard is.”

Mensen investeren vaak in cryptocurrencies zonder enige kennis van zaken en hebben als het ware ‘een blinddoek op, zo stelt Wozniak’. Ze kijken niet naar mogelijke negatieve aspecten van een investering en zullen uiteindelijk onderuit gaan.

Ook non-fungible tokens (NFT) vallen niet in de smaak bij Wozniak. Volgens hem zijn NFT’s, net als de meeste cryptocurrencies, gebaseerd op niets en hebben veel NFT projecten zich inmiddels als ordinaire oplichting bewezen.

Bitcoin is superieur

De enige cryptocurrency met enige waarde is volgens Wozniak de huidige koning van de crypto industrie, bitcoin. Wozniak stelt dat bitcoin gebaseerd is op fantastische wiskunde en wetenschap. De wiskundige puurheid is waarom Wozniak bitcoin niet in dezelfde categorie plaats als de meeste andere cryptomunten. Daarnaast is de supply cap volgens Wozniak extreem belangrijk.

In de zomer van 2021 noemde Wozniak bitcoin al een wonder. Volgens hem is bitcoin een waar ‘wiskundig wonder’ en is het een beter oppotmiddel dan zelfs goud. Doordat goud slechts beschikbaar is in fysieke vorm is dit een stuk minder toegankelijk dan bitcoin, zo stelt Wozniak. 

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Advertisement

Trending Bitcoin nieuws

We geven onze lezers vandaag €10 Bitcoin cadeau!
We geven onze lezers vandaag €10 Bitcoin cadeau!
Advertisement