Roy van Krieken Roy van Krieken
20/10/2022 18:05 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 20/10/2022 18:05

Bearish sentiment ebt weg, investeerders verwachten een goed Q4

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bearish sentiment ebt weg, investeerders verwachten een goed Q4

Foto: Erik Mandre/Shutterstock

Het afgelopen jaar stond in het teken van de bearmarkt en alsmaar dalende koersen van vrijwel elke cryptocurrency. Uiteraard betekende ook dit dat het sentiment enorm slecht was. Dit lijkt nu echter langzaam te veranderen. Volgens Santiment is er een duidelijk verschuiving zichtbaar in de stemming van investeerders door een goed gevoel over het laatste kwartaal van 2022.

🚀 Nederlandse exchange viert aankomende bullmarkt: iedereen €20,- gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Sentiment in de crypto markt verbetert

Volgens een nieuw rapport was vandaag het sentiment onder crypto investeerders op het hoogste punt in meer dan een maand tijd. Investeerders verwachten een mooie opwaartse beweging voor een aantal cryptomunten waaronder: bitcoin (BTC), ripple (XRP) en cardano (ADA). 

Vooral bitcoin geniet van een heropleving van positiviteit onder investeerders. Ethereum (ETH) daarentegen blijft volgens Santiment wat achter. Het lijkt erop dat investeerders nog niet overtuigd zijn dat ook ETH weer een mooie rally gaat maken in het laatste deel van dit jaar.

“Maar de aanhoudende negativiteit en bearishness is vervaagd nu traders hier een rebound verwachten in Q4. BTC, BNB, XRP en ADA wijzen allemaal op crowd bullishness, terwijl ETH slechts licht bearish is,” merkte het platform op. 

Heeft bitcoin een bodem bereikt?

Deze vraag stelt menig investeerder zich ondertussen al vele maanden. Wanneer is het einde van de schijnbaar oneindige daling nu eindelijk in zicht? Het verminderde negatieve sentiment onder investeerders suggereert in ieder geval het geloof in een mogelijke bodem.

Onlangs was in het bitcoin nieuws te lezen dat vooraanstaande analist bij Bloomberg, Mike McGlone, ook overtuigd is van een bodem rond het huidige prijspunt. Volgens hem was het overduidelijk dat de BTC koers bezig is met het vormen van een stevig fundament van waaruit de koers weer een behoorlijk sprong omhoog kan gaan maken.

Hij stelde zelfs dat een koers van $100.000 vroeg of laat eigenlijk onvermijdelijk is. 

“Bitcoin bouwt een fundament rond $19.000 tot $20.000 zoals het in 2018/19 rond $5.000 deed. Het kwam wel zo laag als $3.000, en hier zijn we op $19.000. Dus dat is wat Bitcoin doet; het daalt continu tot het ineens alleen maar stijgt,”

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie