Roy van Krieken Roy van Krieken
08/02/2022 15:24 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 08/02/2022 15:24

Bekende advocaat verkoopt zijn landhuis voor 625 bitcoins

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bekende advocaat verkoopt zijn landhuis voor 625 bitcoins

Foto: kaprik/Shutterstock

De adoptie van bitcoin (BTC) en de rest van de crypto industrie vordert gestaag. Dit keer komt naar buiten dat een bekende Amerikaanse advocaat, Tony Buzbee, een woonhuis in de Amerikaanse staat Texas wil verkopen en als betaling bitcoin accepteert. Het prijskaartje van het riante landhuis is 625 BTC, of omgerekend zo’n $27 miljoen.

Bitcoin onder druk – inflatiecijfers van 14.30 cruciaal
Bitcoin onder druk - inflatiecijfers van 14.30 cruciaal

‘Bitcoin mansion’

Het een van de duurste huizen uit de hele omgeving van Houston. Het bevat onder meer vijf slaapkamers, allemaal met een eigen badkamer, een fitnessruimte, een bibliotheek, een thuisbioscoop en een garage voor zeker zes auto’s.

Onderaan de pagina van het huis op de website van Douglas Elliman Real Estate staat terloops gemeld dat de eigenaar ook bitcoin accepteert als betaalmiddel. Uiteraard is dit laatste hetgeen waardoor de verkoop van deze woning zich onderscheidt.

Buzbee kocht het landhuis samen met zijn vrouw in 2013, maar heeft ondertussen besloten dat hij toch graag ergens anders wil wonen. Door de absurde staat van de huizenmarkt in Houston op dit moment heeft Buzbee besloten dat nu een uitstekend moment is om zijn landhuis in de verkoop te gooien.

625 BTC

Het is opmerkelijk dat Buzbee bitcoin accepteert als betaalmiddel voor het luxe huis. Veelal wordt de volatiliteit van de grootste cryptocurrency gezien als een groot obstakel voor het gebruik als geldmiddel. Dit laat Buzbee echter niet afschrikken. Elk risico dat Buzbee neemt met het accepteren van bitcoin als betaalmiddel lijkt gecompenseerd door de timing van de verkoop in een oververhitte huizenmarkt.

Het is niet bepaald de eerste keer dat een huis in de verkoop gaat met een mogelijkheid tot betaling in de vorm van bitcoin. Vooral dure huizen van beroemde personen zijn de afgelopen jaren over de toonbank gegaan voor bitcoins of andere cryptocurrencies. 

Onlangs werd zelfs bekend dat een huis in de Amerikaanse staat Florida in de verkoop ging als non-fungible token (NFT). Het is duidelijk dat de werelden van vastgoed en cryptocurrencies aardig compatibel zijn met elkaar. Het is ook niet gek om daarom te verwachten dat deze trend van adoptie in de toekomst zich zal blijven doorzetten.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Cryptobeurs in de problemen, verkoop is mogelijk
Cryptobeurs in de problemen, verkoop is mogelijk
Crash: Waarom dalen bitcoin, ethereum en andere crypto opeens? 2 redenen
Crash: Waarom dalen bitcoin, ethereum en andere crypto opeens? 3 redenen
Crypto-token crasht, grootste bezitter verkoopt alles wat hij heeft
Crypto-token crasht, grootste bezitter verkoopt alles wat hij heeft
Aantal bitcoin wallets neemt in rap tempo toe, BTC op exchanges droogt op
Jouw cryptowallet is in gevaar – dit is wat je vandaag nog moet doen
Cardano staat op vooravond van
Cardano staat op vooravond van “grootste mijlpaal in crypto geschiedenis”
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
student verdient miljoenen ongeluk bij geluk student
Student werd in één oogwenk cryptomiljonair, “geluk bij een ongeluk”
Crash: Waarom dalen bitcoin, ethereum en andere crypto opeens? 2 redenen
Crash: Waarom dalen bitcoin, ethereum en andere crypto opeens? 3 redenen
Advertentie