Roy van Krieken Roy van Krieken
30/05/2022 18:04 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 30/05/2022 18:04

Bekende miljardair: Vrouwen gaan bitcoin tot $250.000 laten stijgen

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
eToro:

Foto: ViDI Studio/Shutterstock

Beroemde investeerder en miljardair Tim Draper gelooft er heilig in dat de prijs van bitcoin (BTC) in de toekomst omhoog gekatapulteerd zal worden door vrouwen. Dit heeft volgens Draper alles te maken met het feit dat bitcoin steeds meer als betaalmiddel wordt geaccepteerd overal ter wereld. Tijdens een interview stelde Draper zelfs dat dit ervoor kan zorgen dat de prijs van bitcoin tot boven de $250.000 zal kunnen stijgen.

Bitcoin wordt meer waard dan goud, zegt cryptobull Pompliano
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Bitcoin als betaalmiddel

De voorspelling van Draper berust op de aanname dat bitcoin op grote schaal geaccepteerd gaat worden als betaalmiddel. Dit zou ervoor zorgen dat plotseling veel vrouwen ook een bitcoin wallet hebben waarmee zij transacties kunnen doen. 

“Hebben alle vrouwen opeens Bitcoin-wallets en kopen ze dingen met Bitcoin? Dan zul je een Bitcoin-prijs zien die dwars door mijn schatting van $250.000 heen zal gaan.”

Het is voor winkeliers ook eigenlijk een logische keuze om bitcoin betalingen te omarmen. Volgens Draper is het betalen met bitcoin namelijk een stuk goedkoper dan bijvoorbeeld het betalen met een creditcard van MasterCard of Visa. 

Mocht bitcoin daadwerkelijk een mainstream betaalmiddel worden, dan zullen vrouwen een grote rol spelen bij een nieuwe prijs impuls voor bitcoin, aldus Draper. Dit komt omdat volgens Draper vrouwen verantwoordelijk zijn voor zo’n 80% van al het geld dat wordt besteed in de detailhandel. 

Vrouwen en crypto

Volgens een onderzoek van Morning Consult is op dit moment in de Verenigde Staten zo’n 30% van alle Amerikaanse crypto investeerders vrouw. Dat betekent dat er op dit moment nog behoorlijk wat in te halen valt als het op het eigenaarschap van cryptocurrencies onder vrouwen aankomt.

Ook een onderzoek dat een tijdje terug in Turkije werd gedaan kwam tot dezelfde conclusie. Mannen zijn eerder geneigd om te investeren in cryptomunten zoals bitcoin dan vrouwen. De voorspelling van Tim Draper heeft daarom enige substantie. Mochten vrouwen inderdaad grootschalig gebruik gaan maken van bitcoin, dan bestaat de kans op een grote impuls. 

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie