Roy van Krieken Roy van Krieken
24/01/2022 18:15 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 24/01/2022 18:15

Mannen investeren eerder in cryptocurrencies dan vrouwen: onderzoek

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Mannen investeren eerder in cryptocurrencies dan vrouwen: onderzoek

Foto: Andrii Iemelianenko/Shutterstock

Volgens een wetenschappelijke studie die werd gedaan in Turkije zijn mannen een stuk sneller bereid om een crypto investering te doen dan vrouwen. Het onderzoek, dat werd gepubliceerd in het Journal of Business, Economics and Finance, stelt dat mannen over het algemeen een betere kennis hebben van blockchain en crypto, maar dat in de toekomst deze discrepantie tussen geslachten opgeheven zou kunnen worden.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Crypto investeringen en geslacht

Een van de belangrijkste factoren voor de opmerkelijke verschillen tussen mannen en vrouwen wat betreft hun investeringsgedrag is het feit dat mannen en vrouwen niet dezelfde kennis van de crypto industrie hebben.

Volgens het onderzoek heeft 60% van de vrouwen slechts een minimale, of zelfs helemaal geen kennis van wat de wereld van cryptocurrencies inhoudt. Daarentegen heeft volgens het onderzoek zeker tweederde van de mannen op z’n minst een redelijke kennis of zelfs een geavanceerde kennis van de crypto industrie.

Volgens de onderzoekers, Çağla Gül Şenkardeş and Ozan Akadur, heeft gelacht dan ook een grote rol in het investeringsgedrag. Met een grotere kennis is het namelijk waarschijnlijker dat iemand een investering aandurft.

“De door mannen gedomineerde cultuur die binnen de crypto-industrie is opgebouwd wordt zichtbaar in zowel de demografische als de psychologische factoren die van invloed zijn op financiële investeringsbeslissingen.”

Hoop voor de toekomst

Hoewel de resultaten van het onderzoek op dit moment niet bepaald positief te noemen zijn in het licht van gelijkheid tussen mannen en vrouwen heeft Şenkardeş het vertrouwen dat de verschillen tussen geslacht binnen de crypto industrie in de toekomst sterk zullen afnemen.

Volgens haar bestaan er al een heleboel activistische platforms met een groot bereik die als doel hebben om de participatie van vrouwen binnen de crypto industrie te stimuleren. Zowel als investeerders als ontwikkelaars.

“Ik geloof wel dat samen met het toenemende bewustzijn over een gendervrij digitaal universum, de kloof tussen de vrouwelijke en mannelijke crypto-investeerders zal verdwijnen.”

Tot die tijd is er nog veel werk aan de winkel. Een tijdje terug liet een enquête van CNBC ook al blijken dat vrouwen nog altijd slechts de helft zo vaak bereid zijn om te investeren in cryptocurrencies als mannen. Desalniettemin heeft de crypto industrie de potentie om in de toekomst het financiële speelveld gelijk te trekken.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin stijgt hard voorbij $72.000, markt reageert explosief
Nieuwe cryptomunt ontploft en klimt met 231% op eerste handelsdag
Advertentie
Advertentie