Roy van Krieken Roy van Krieken
18/05/2021 06:08 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 18/05/2021 06:08

Bijna alle grote bitcoin (BTC) mining pools hebben ingestemd met deze grote update

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bijna alle grote bitcoin (BTC) mining pools hebben ingestemd met deze grote update

Een paar weken geleden kwam naar buiten dat grote bitcoin (BTC) miners zouden gaan stemmen over een potentiële grote update voor bitcoin in een “speedy trial”. Het ging hier over Taproot, een zogenaamde soft fork. Deze update zou ervoor moeten gaan zorgen dat multi-signature transacties gemakkelijker moeten verlopen. Dit zijn transacties waarbij meerdere partijen de transactie moeten ondertekenen voordat deze wordt verzonden. Dit zorgt ervoor dat transacties op het Bitcoin netwerk goedkoper worden, maar ook dat privacy beter gewaarborgd blijft.

Inmiddels hebben de grootste mining pools positief ingestemd, met als laatste toevoeging BTC.TOP. Dit houdt in dat op dit moment 73% van de mining pools het jawoord hebben gegeven voor de Taproot update. Echter, de benodigde drempelwaarde is 90%. Ondanks dat de grootste mining pools in hebben gestemd is dit nog niet voldoende voor activatie van de update. Het lijkt er dan ook op dat het onwaarschijnlijk is dat Taproot deze difficulty epoch, die over 10 dagen eindigt, wordt aanvaard. De stemronde wordt dan doorgeschoven naar de volgende difficulty epoch.

Over een periode van 2016 blocks moet worden aangegeven of de miners akkoord gaan met de update. Een miner kan in een block verwerken of de update wordt geaccepteerd of niet. Dit is nauwkeurig te volgen op deze website. Hier is ook te zien dat er nog 1474 blocks over zijn in deze signaling period, maar ook dat al 193 blocks non-signaling zijn, ofwel nee stemmen.  Het komt erop neer dat het tot 11 augustus nog mogelijk is om de drempelwaarde van 90% te halen om zo een implementatie van de update in november te realiseren.

Mocht uiteindelijk Taproot goedgekeurd worden dan zal het Bitcoin netwerk een stuk functioneler worden. Er kan gesteld worden dat de Taproot update de grootste protocol-update van de afgelopen vier jaar zal zijn voor bitcoin. Tot die tijd is het afwachten wat de miners gaan stemmen. Gaan ze Taproot uiteindelijk goedkeuren of moeten de ontwikkelaars terug naar de tekentafel?

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Grote cryptowet aangenomen in VS, 'enorme verschuiving voor crypto'
Grote cryptowet aangenomen in VS, ‘enorme verschuiving voor crypto’
'Bitcoin koers stijgt in twee maanden naar $95.000,' volgens analist
Bitcoin zal naar $420.000 doorduwen volgens financieel expert
Bitcoin koers steeds stabieler door explosieve groei van ETF's
Bitcoin koers steeds stabieler door explosieve groei van ETF’s
Crypto Ontbijt: Nieuwe cryptowet in VS, ethereum-ETF besluit & een solana-ETF?
Crypto Ontbijt: Nieuwe cryptowet in VS, ethereum-ETF besluit & een solana-ETF?
Cosmos (ATOM) staat op het punt om uit groene zone te breken
Cosmos (ATOM) staat op het punt om uit groene zone te breken
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
student verdient miljoenen ongeluk bij geluk student
Student werd in één oogwenk cryptomiljonair, “geluk bij een ongeluk”
Peter kocht 's werelds eerste
Peter kocht ’s werelds eerste “Bitcoin Lamborghini” voor slechts €106
Advertentie