Timo Bult Timo Bult
03/05/2021 12:01 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 03/05/2021 12:01

Bitcoin (BTC) miners stemmen nu over grote netwerkupdate, wordt Taproot geaccepteerd?

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) miners stemmen nu over grote netwerkupdate, wordt Taproot geaccepteerd

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

De Bitcoin (BTC) update om multi-signature transacties goedkoper en makkelijker te maken, ondergaat nu een “speedy trial.” Dit is een soort stemronde waarin bitcoin miners kunnen aangeven of zij de update door willen voeren of niet. Mocht de update geaccepteerd worden door de miners dan zou de grote update in november dit jaar geactiveerd kunnen worden.

Taproot is een zogenaamde soft fork, een soort update van het netwerk. Met deze update worden Schnorr cryptografische signatures geïntegreerd wat het doen van multi-signature transacties makkelijker en goedkoper maakt. Multi-signature transacties zijn transacties waarbij meerdere partijen de transactie moeten ondertekenen voordat deze daadwerkelijk verzonden wordt. Naast dat het goedkoper en makkelijker wordt, zal ook de privacy verbeterd worden.

Taproot bestaat overigens nog uit meer Bitcoin Improvement Proposals (BIP’s), of verbetervoorstellen. De bovenstaande verbetering zal naar verwachting de grootste impact hebben aangezien het deze transacties ook een stuk kleiner maakt. Hiermee zou de druk op het Bitcoin-netwerk logischerwijs verkleind worden.

Of Taproot daadwerkelijk geactiveerd gaat worden hangt van de miners af. Zij moeten over een periode van 2016 blocks aangeven of zij het accepteren. Zodra een miner een block verwerkt, kan het in dit block aangeven of hij of zij het er mee eens is. Op deze website kan je de vooruitgang volgen.

Zodra 90% van de miners ja heeft gestemd kan Taproot in november van dit jaar geactiveerd worden. De miners hebben tot de volgende difficulty adjustment de tijd om hun stem te laten horen. Hierna begint de stemronde weer opnieuw.

Zoals het er nu naar uitziet lopen miners er nog niet echt warm voor. De meeste blocks bevatten nog geen ja-stem. Het blijft dus afwachten of dit de komende periode bijdraait!

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie