Ivo Melchers Ivo Melchers
03/11/2022 17:03 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 03/11/2022 17:03

Binance CEO: Alleen crypto blijft stabiel tijdens financiële onrust

Nieuws

Foto: Shutterstock/Ivan Babydov

De CEO van Binance, Changpeng Zhao (CZ), heeft tijdens een van de grootste technologie events in de wereld enkele positieve uitlatingen gedaan wat betreft cryptocurrencies en de onderliggende blockchain-technologie. Tijdens Web Summit in Lissabon heeft de CEO op het podium gezegd dat crypto mogelijk het enige stabiele ding is tijdens de huidige macro-economische situatie:

‘’Als je naar de technologie kijkt, naar de fundamentals en het beperkte aanbod, is er niets verandert. Het is technologisch gezien het meest stabiele ding geweest in deze turbulente situatie.’’

Hij geeft toe dat de koersen van cryptocurrencies erg volatiel zijn, maar de onderliggende technologie is volgens CZ extreem stabiel.

Cryptocurrencies als bitcoin (BTC) zijn niet afhankelijk van andere factoren. Bitcoin zal altijd blijven bestaan en het staat in principe volledig los van de markt. Ongeacht de koers van bitcoin, zal het decentrale netwerk altijd zijn ding blijven doen en een bepaalde schaarste garanderen. Aandelen aan de andere kant zijn voor een groot deel afhankelijk van de markt. Als bedrijven omvallen is een aandeel niets meer waard.

Litecoin (LTC) nadert cruciale zone, experts verwachten flinke stijging

Overname Twitter Elon Musk

Sinds afgelopen vrijdag is Elon Musk de nieuwe eigenaar van het sociale mediaplatform Twitter. De gele reus heeft met een bedrag van $500 miljoen deel kunnen nemen aan de overname van het platform. Hiermee hoopt het handelsplatform een rol te kunnen spelen in het samenbrengen van sociale media en web 3.0 en het gebruik en de adoptie van crypto- en blockchaintechnologie te verbreden.

Tijdens Web Summit schetste de CEO van Binance zijn verwachtingen van Twitter en Elon Musk:

‘’Met Elon Musk aan de leiding verwacht ik dat Twitter in een hoog tempo nieuwe features produceert. Niet alles zal blijven hangen. Ik zou zelfs durven stellen dat het meeste waarschijnlijk niet blijft hangen, maar dat is hoe je bij die 10 procent komt die het platform wel beter maakt.’’

Changpeng Zhao liet zich niet uit over de mogelijke integratie van Dogecoin op het platform. Onlangs kon je in het altcoin nieuws lezen dat CZ en zijn exchange Twitter zullen bijstaan bij het leveren van de infrastructuur voor alles dat met crypto te maken heeft.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin stijgt hard voorbij $72.000, markt reageert explosief
Nieuwe cryptomunt ontploft en klimt met 231% op eerste handelsdag
Advertentie
Advertentie