Roy van Krieken Roy van Krieken
30/10/2022 20:04 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 30/10/2022 20:04

Elon Musk kan dogecoin naar Twitter brengen volgens deze signalen

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Dogecoin-DOGE-rechtszaak-Elon-Musk

Foto: ThomasAFink / Shutterstock.com

Eerder deze week was de kogel eindelijk door de kerk; De rijkste man ter wereld, Elon Musk, nam officieel Twitter over. Als gevolg van deze overname steeg de koers van meme-coin dogecoin (DOGE) gigantisch. Dit had mogelijk te maken met de verwachting dat Elon Musk de altcoin zou gaan incorporeren op Twitter, maar zijn deze verwachtingen wel realistisch?

📈 Nederlanders op Bitvavo of Bybit slaan jackpot: 135% in 6 maanden door Nederlandse AI-trading start-up 🚀
  • Advertentie
  • Diamond Pigs

Dogecoin op Twitter

Het is een feit dat Elon Musk erg fan is van dogecoin. Met enige regelmaat liet hij zijn steun voor de cryptomunt blijken. Hij gaf zelfs aan dat hij vindt dat dogecoin fundamenteel beter in elkaar zit dan zwaargewichten bitcoin (BTC) en ethereum (ETH). Daarnaast werd dogecoin al geaccepteerd als betaalmiddel voor merchandise bij verschillende bedrijven van Musk zoals SpaceX en Tesla.

Investeerders verwachten op dit moment dat vroeg of laat dogecoin zal worden omarmd als betaalmiddel op het social-mediaplatform Twitter. Mocht dit gebeuren dan zou dat uiteraard een enorme boost geven aan de bruikbaarheid van dogecoin. Echter, hoewel investeerders er nu al op inzetten is het nog alles behalve zeker dat dit plan ook daadwerkelijk van de grond zal komen.

Wel zijn er enkele signalen die suggereren dat Twitter wel degelijk in zee zal gaan met crypto-betalingen. Zo liet de CEO van Binance, Changpeng Zhao, onlangs weten dat hij en zijn exchange zullen bijstaan bij het leveren van infrastructuur voor alles dat met crypto te maken heeft op Twitter.

“We zijn enthousiast dat we Elon kunnen helpen een nieuwe visie voor Twitter te realiseren. We hopen een rol te spelen in het samenbrengen van sociale media en Web3 om het gebruik en de adoptie van crypto- en blockchaintechnologie te verbreden.”

DOGE koers

Feit blijft dat als gevolg van de overnamen van Twitter dan Musk de koers van DOGE enorm steeg. In een paar dagen tijd steeg de koers van de meme-coin met bijna 150%! Dat zijn cijfers die we al een tijdje niet meer hebben gezien.

Op Twitter vroegen we onze volgers wat zij verwachten voor DOGE in de toekomst? Gaat dogecoin inderdaad gebruikt kunnen worden op Twitter en zal de koers als een raket omhoog blijven gaan, of zal vroeg of laat het kaartenhuis weer in elkaar storten? Laat ons weten wat jij denkt.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie