Roy van Krieken Roy van Krieken
17/12/2022 06:08 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 17/12/2022 06:08

Binance CEO verliest $82 miljard door crypto bearmarkt

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Binance CEO verliest $82 miljard door crypto bearmarkt

Foto: Grey82 / Shutterstock.com

De huidige staat van de crypto markt hakt er flink in. Niet alleen particuliere investeerders zullen op grote schaal in het rood staan, ook de zwaargewichten van de markt voelen momenteel de pijn. De CEO van Binance, Changpeng Zhao (CZ), zag gedurende de bearmarkt meer dan $80 miljard van zijn vermogen in rook op gaan.

Bitcoin leidt tot banenexplosie in de crypto-sector
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Crypto miljardairs worden niet gespaard

Volgens data van Statista hebben crypto miljardairs gezamenlijk zo’n $112 miljard verloren. Opmerkelijk is het feit dat slechts een handvol personen verantwoordelijk zijn voor dit astronomische verlies. Op de eerste plek staat uiteraard CZ van Binance met $82 miljard.

Het vermogen van CZ wordt momenteel op zo’n $14,6 miljard geschat. Voorheen was dit nog een astronomische $96,5 miljard. Hoewel een groot deel van zijn vermogen dus is opgedroogd hoeven we nog geen medelijden te hebben met de Binance topman.

Voormalig FTX-CEO en Ripple medeoprichter

Op de tweede plek staat de inmiddels beruchte oprichter en voormalig CEO van FTX, Sam Bankman-Fried (SBF). Hij heeft naar aanleiding van de ondergang van zijn exchange $23 miljard verloren. Ook mede-oprichter van FTX Gary Wang heeft een financiële tegenslag ter waarde van zo’n $1,7 miljard moeten verwerken.

Op de derde plek staat Coinbase CEO Brian Armstrong. Uiteraard heeft ook de Amerikaanse exchange rake klappen gekregen. De waarde van het aandeel van Coinbase staat diep onder water en zodoende is Brian Armstrong zo’n $4,7 miljard van zijn vermogen op papier kwijt.

Op de vijfde plek staat mede-oprichter van Ripple (XRP), Chris Larsen, hij heeft zijn vermogen met ‘slechts’ $1,3 miljard zien slinken sinds het begin van de bearmarkt. 

De vijf miljardairs zijn, of waren in het geval van SBF, vanzelfsprekend ook de rijkste personen binnen de wereld van crypto. Het is dan ook niet gek dat zij het meeste geld hebben verloren toen de markt kelderde. Desalniettemin zijn het serieuze bedragen waar de gemiddelde crypto belegger enkel van kan dromen.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie