Roy van Krieken Roy van Krieken
28/11/2022 19:30 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 28/11/2022 19:30

Binance verstuurt giga-transactie van 127.000 bitcoins, dit is waarom

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws

Foto: Leka Sergeeva/Shutterstock

De grootste crypto exchange ter wereld, Binance, heeft de afgelopen tijd een gigantische hoeveelheid cryptocurrencies verplaatst. Dit heeft volgens de CEO van de exchange, Chanpeng Zhao (CZ), een logische verklaarbare reden en heeft alles te maken met de proof-of-reserve audits. 

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Binance verplaatst miljarden aan bitcoin?

Volgens WhaleAlert zou Binance vandaag 127.351 bitcoins (BTC) hebben verplaatst naar een onbekende wallet. Deze bitcoins hebben tegen de huidige koers van BTC een marktwaarde van meer dan $2 miljard. Een leuk feitje: deze reusachtige transactie heeft Binance slechts $0,42 aan transactiekosten gekost.

De grote transactie zorgde direct voor wat angst in de markt, en al snel doken enkele doemscenario’s op sociale media op. Volgens CZ hoeft niemand zich echter zorgen te maken. $2 miljard is ook voor Binance veel geld, maar de transactie had alles te maken met hun proof-of-reserves. De gemeenschap zou volgens CZ daarom vooral alle fear, uncertainty & doubt (FUD) moeten negeren.

“De accountant eist dat we een bepaald bedrag naar onszelf sturen om te laten zien dat we de wallet zelfs echt in beheer hebben. En de rest gaat naar een wijzigingsadres, wat een nieuw adres is. In dit geval is de input tx groot, en de verandering ook.”

CZ geeft ook aan dat Binance dergelijke transacties in het verleden vaker heeft gedaan. Hij refereert op Twitter ook naar een tweet die stamt uit 2018 waarin hijzelf uitlegde hoe en waarom Binance soms grote bedragen naar een schijnbaar onbekende wallet overmaakt.

Cryptobeurs Binance proof-of-reserves

Na het omvallen van FTX zijn eigenlijk vrijwel alle crypto exchanges aan de slag gegaan om hun proof-of-reserves naar buiten te brengen. Binance is hier geen uitzondering op. Sterker nog, het publiceren van reserves werd eigenlijk juist door CZ voor het eerst echt aangemoedigd.

Onlangs was wel in het crypto nieuws te lezen dat de CEO van Kraken, een rivaliserende exchange, niet te spreken was over de manier waarop Binance hun proof-of-reserves had aangetoond. De Kraken-topman noemde dit namelijk vrijwel zinloos.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie