Simon Bosch Simon Bosch
08/05/2023 17:05 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 08/05/2023 17:05

Binance ziet enorme bitcoin outflows, maar blijkt niets ernstig te zijn

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Binance ziet enorme bitcoin outflows, maar blijkt niets ernstig te zijn

Foto: Primakov / Shutterstock.com

Vanmorgen schreven we dat het Bitcoin-netwerk kampte met grote moeilijkheden om alle inkomende transacties te verwerken – het waren er simpelweg te veel. De transactiekosten stegen hierdoor hard, en Binance koos ervoor om opnames tijdelijk stop te zetten. Toch was dit niet snel genoeg om flinke outflows te voorkomen. Maar volgens on-chain analisten klopt dit niet, veel outflows waren in feite geen echte outflows.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Outflows Binance waren niet echt

Binance verklaarde zelf dat al het kapitaal op het platform veilig was, inclusief dat van gebruikers. Toch leken klanten hier zelf niet zo van overtuigd te zijn. Data van CryptoQuant toont dat de afgelopen twee dagen ongeveer 190.000 BTC het platform heeft verlaten. Volgens CoinGlass vertrok 180.000 BTC zelfs de afgelopen 24 uur, dus ongeveer rond de tijd dat bekend werd dat het Bitcoin-netwerk verstopt zat.

Maar niet iedereen is het hier mee eens. Marktanalist Joe Consorti verklaart op Twitter dat de wallets verkeerd gelabeld waren door dataproviders, in zijn geval was dat Glassnode. Hierdoor leek het alsof veel coins vertrokken, maar in realiteit was het een interne reorganisatie. De bitcoins zijn simpelweg naar andere wallets van Binance zelf verplaatst.

CryptoQuant-hoofdonderzoeker Julio Moreno verklaarde hetzelfde. Het merendeel van de outflows is afkomstig van slechts twee transacties van 117.000 BTC en 40.000 BTC. Dit zouden inderdaad nieuwe adressen zijn die Binance zelf heeft aangemaakt. Dat betekent dat de daadwerkelijke outflows eerder rond de 10.100 BTC waren.

Een flink deel daarvan zou veroorzaakt kunnen zijn doordat mensen merkten dat de wallets leegstroomden. Als we Binance vergelijken met andere exchanges lijkt er weinig aan de hand te zijn, volgens Coinglass zijn de outflows zonder Binance namelijk nihil.

Advertentie

Bitcoin netwerk overspoeld met transacties

Ondertussen heeft bitcoin (BTC) wel degelijk een probleem. Het aantal onverwerkte transacties is namelijk dermate hoog dat Binance on-chain transacties voor klanten tijdelijk heeft stilgelegd. De hoop is dat infrastructuur zoals het Lightning Network dit in de toekomst kunnen verhelpen, maar voor nu lijken de transacties afkomstig van Ordinals en BRC-20 het netwerk te overspoelen.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin stijgt hard voorbij $72.000, markt reageert explosief
Nieuwe cryptomunt ontploft en klimt met 231% op eerste handelsdag
Advertentie
Advertentie