Ivo Melchers Ivo Melchers
10/04/2023 16:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 10/04/2023 16:00

Bitcoin adoptie: mijlpaal van miljoen wallets met 1+ BTC heel dichtbij

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
3 redenen waarom Bitcoin koers onder $29.000 zakt

Foto: Inspiration GP/Shutterstock

‘’Wholecoiners’’ is de benaming voor wallets met een volledige bitcoin (BTC) of meer. Dit aantal neemt elk jaar toe en is de afgelopen tijd in een stroomversnelling geraakt. Data van Lookintobitcoin laat zien dat we momenteel op een nieuwe all-time high zitten en wel erg dichtbij een bijzondere mijlpaal.

Bitcoin als verwarmingskachel? Zo doen ze dat in Finland
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

1 miljoen wallets met ten minste 1 BTC

Volgens Lookintobitcoin zouden er momenteel 993.787 wallets bestaan uit ten minste 1 BTC. Hiermee zijn we slechts iets meer dan 6 duizend wallets verwijderd van de magische grens van 1 miljoen wholecoiners.

Sinds de start van 2022 is dit aantal explosief toegenomen, wat een mooie illustratie is van de adoptie van Bitcoin. Deze stijging viel samen met de hardnekkige bearmarkt waarin de bitcoin koers allesbehalve mooie prestaties heeft neergezet.

Echter is er een duidelije verklaring voor de enorme groei in het aantal wallets met minimaal 1 BTC. In 2022 is de waarde van self-custody namelijk steeds meer doorgedrongen bij crypto investeerders. Het falen van grote bedrijven in de sector als Celsius, Voyager en FTX heeft geleid tot een massale uitstroom bij crypto exchanges. Investeerders nemen het hef in eigen handen en maken vertrouwen in een derde partij onnodig.

Advertentie

Meer dan 46 miljoen bitcoin holders

Tegelijkertijd is het totale aantal BTC holders in het snelste tempo gestegen sinds begin 2021, toen de koers van bitcoin voor het eerst de $64.000 overschreed. Data van crypto-analyseplatform Santiment laat zien dat het totale aantal adressen met een hoeveelheid BTC de afgelopen dagen de 46,16 miljoen heeft bereikt. De stijging is vergelijkbaar met die van de periode tussen januari en april 2021, ondanks het feit dat de koers momenteel 55% lager staat dan destijds.

Geen ‘zachte landing’ meer voor economie VS: de impact op Bitcoin
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Bitcoin HODL modus

Een tijdje terug kon je al in het Bitcoin nieuws lezen dat ruim 15 miljoen bitcoin al meer dan 6 maanden op hetzelfde adres op de blockchain staan. Dit staat gelijk aan ongeveer 78% van alle BTC die momenteel in omloop zijn. Dit aantal blijft momenteel maar stijgen, wat impliceert dat bitcoin steeds meer wordt gezien als een aantrekkelijke manier om te sparen.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie