Roy van Krieken Roy van Krieken
25/11/2021 15:04 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 25/11/2021 15:04

Bitcoin adoptie versnelt, netwerk verwerkt meer transacties dan PayPal

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin adoptie versnelt, netwerk verwerkt meer transacties dan PayPal

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

PayPal is een aanbieder van betalingsdiensten die al jaren niet meer weg te denken is uit het online betalingsklimaat. Echter, door de alsmaar groeiende adoptie van de wereld van cryptocurrencies verwerkt het Bitcoin (BTC) netwerk inmiddels veel meer transacties dan PayPal, zo blijkt uit een rapport van Blockdata.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in maart €20,- gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Bitcoin adoptie

Het rapport van Blockdata probeerde te achterhalen hoe het Bitcoin netwerk zich verhoudt ten opzichte van de grootste wereldwijde aanbieders van betalingsdiensten zoals PayPal, MasterCard en Visa. Het rapport laat zien dat in 2021 het Bitcoin netwerk tenminste 62% meer transacties, omgerekend naar de dollarwaarde, heeft verwerkt dan PayPal. 

In 2021 verwerkte het Bitcoin netwerk tenminste $489 miljard per kwartaal. PayPal kwam slechts tot zo’n $302 miljard per jaar.

Hoewel Bitcoin overduidelijk PayPal heeft ingehaald als het op het jaarlijkse transactievolume aankomt, blijven Mastercard en Visa nog een maat te groot. Zij verwerken tezamen maar liefst $3,2 biljoen per kwartaal.

Het Bitcoin netwerk zal dus nog een behoorlijk inhaalslag moeten maken om ook Mastercard en Visa van de troon te willen stoten. Dit is echter totaal niet ondenkbaar, zo stelt het rapport van Blockdata. Als de groei van de afgelopen paar jaar zich blijft doorzetten dan kun je het zo gek niet maken in de toekomst.

Lightning Network

De insteek van het onderzoek van Blockdata was niet enkel om te kijken welke betalingsaanbieder de meeste transacties verwerkte. Het ging erom dat werd gekeken naar de potentie van het Bitcoin netwerk in vergelijking met Mastercard en Visa.

Volgens Blockdata bestaat er een goede kans dat op den duur Bitcoin groter zal zijn dan zowel Mastercard als Visa, maar dit gaat veel tijd in beslag nemen.

Een belangrijke reden om een sterke groei van het Bitcoin netwerk te verwachten in de toekomst is het Bitcoin Lightning Network (LN). Dit is een schaaloplossing voor Bitcoin dat het netwerk in staat stelt om een gigantische capaciteit te behalen.

Dit LN groeit als kool op het moment. Volgens een onderzoek van Arcane Research zouden er in 2030 tenminste 800 miljoen gebruikers van dit netwerk kunnen zijn. Mocht dat inderdaad zo zijn, dan zal het slechts een kwestie van tijd zijn voordat het Bitcoin netwerk het grootste betalingsnetwerk ter wereld is.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie