Timo Bult Timo Bult
11/07/2020 18:44 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 11/07/2020 18:44

Bitcoin-analist PlanB vraagt zijn volgers: HODL'en of verkopen jullie je BTC?

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin-analist PlanB vraagt zijn volgers: HODL'en of verkopen jullie je BTC?

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

De bekende Nederlandse bitcoin (BTC) analist PlanB vroeg zijn volgers op Twitter gisteren wat zij op dit moment doen met hun bitcoin. Bijna 14.000 Twitteraars brachten hun stem uit. Uit de poll blijkt dat het merendeel van hen hun BTC op dit moment blijft HODL’en.
In een tweet gaf PlanB zijn volgers vier opties: HODL, bitcoin kopen, bitcoin verkopen en geen bitcoin-positie. Gedurende 24 uur brachten 13.813 Twitteraars hun stem uit. Ruim 65 procent zegt zijn bitcoin op dit moment vast te houden. 18 procent geeft aan op dit moment bitcoin te verkopen.

Interessant poll-resultaat:
– 84% houdt/koopt/DCA’ed bitcoin
– kopen: verkopen = 4:1 .. zou moeten resulteren in hogere prijzen, maar verkopers behoren duidelijk niet tot mijn volgers
– verkopers geven aan dat ze bitcoin verhandelen of verkopen om altcoins te kopen om meer bitcoin te krijgen (rare logische IMO)


Het holden, of HODL’en van bitcoin verwijst naar het vasthouden van bitcoin voor de lange termijn. Dit wordt voornamelijk gedaan door de echte bitcoiners die geloven dat de prijs van bitcoin in de toekomst nog flink zal gaan stijgen.
PlanB geeft aan het een rare logica te vinden dat sommige traders bitcoin verkopen om altcoins te verkopen. Deze altcoin-posities verkopen ze vervolgens weer voor bitcoin zodra de koersen stijgen. Veel traders gebruiken deze tactiek om hun bitcoin-posities te vergroten.
De strategie heeft de afgelopen dagen wellicht goed uitgepakt voor een groep traders. Altcoins stegen namelijk flink in waarde. Vanochtend was nog te zien dat stellar (XLM) ruim 13 procent kon stijgen. Eerder deze week zagen we ook andere altcoins als dogecoin (DOGE) en cardano (ADA) flink in waarde stijgen.
Eerder vandaag was op Crypto Insiders te lezen dat er ruim 13.000 wallets zijn die $1 miljoen aan bitcoin bezitten. De stelling dat er 13.000 bitcoin-miljonairs zijn, is echter lastig te onderbouwen. Het namelijk niet duidelijk wie er achter de wallets zitten en dus is het onmogelijk om te bepalen hoeveel bitcoin-miljonairs er in de wereld rondlopen.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Man wint €314 miljoen maar kan fluiten naar fortuin, loterij weigert uitbetaling
Man wint €314 miljoen in loterij maar kan fluiten naar fortuin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Bitcoin dit jaar naar $150.000, financieel expert legt uit waarom
Bitcoin ontploft en trekt de hele cryptomarkt mee omhoog
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie