Ivo Melchers Ivo Melchers
12/12/2023 17:26 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 12/12/2023 14:36

Bitcoin bedenker Satoshi Nakamoto exact 13 jaar stil

Bitcoin-BTC
icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin bedenker Satoshi Nakamoto exact 13 jaar stil

Foto: Sharaf Maksumov/Shutterstock

Satoshi Nakamoto, de anonieme oprichter van Bitcoin (BTC), liet exact dertien jaar geleden voor het laatst publiekelijk van zich horen. Op 12 december 2011 publiceerde het genie namelijk zijn laatste bericht op het Bitcointalk forum. Van een afscheidsbericht was totaal geen sprake; met een alledaags bericht stapte Satoshi stilletjes uit de schijnwerpers.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 750.000 PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Laatste bericht BTC oprichter

De post in kwestie was een technische opmerking gericht op het versterken van Bitcoin tegen denial of service (DoS) aanvallen. Satoshi schreef dat de software van Bitcoin ‘’totaal niet resistent’’ is tegen een dergelijke aanval, en dus kwam hij met een verbetering. ‘’Dit is een verbetering, maar er zijn nog steeds meer manieren om aan te vallen dan ik kan tellen’’, aldus Satoshi.

Bitcointalk is een bekend forum dat in 2009, evenals het Bitcoin netwerk, werd gelanceerd. In de beginjaren van het netwerk was het een centrale ontmoetingsplaats voor vroege Bitcoin-enthousiastelingen. Satoshi liet tevens veel van zich horen op dit forum.

Op 23 april 2011 schreef Satoshi zijn laatste e-mail waarin hij aangaf zijn handen van het project te hebben getrokken. Deze e-mail was een reactie van Satoshi op software-ontwikkelaar Mike Hearn. Hearn vroeg of Satoshi van plan was om de Bitcoin community weer te betreden of dat hij voor eeuwig uit de schijnwerpers wilde blijven. ‘’Ik ben op andere dingen overgestapt. Bitcoin is in goede handen’’, zo gaf Satoshi destijds aan.

Advertentie

Bitcoin jubileums

Een tijdje terug, op 31 oktober, was het tevens 15 jaar geleden sinds de whitepaper door Satoshi werd geïntroduceerd aan de wereld. In het negen pagina’s tellende document wordt het idee achter Bitcoin uitgelegd.

Bovendien naderen we de verjaardag van het Bitcoin netwerk zelf. Op 3 januari 2009 werd namelijk het allereerste transactieblok, ook wel het ‘Genesis block’ genoemd, gemined door Satoshi zelf. Het markeert het officiële begin van het decentrale netwerk, en over iets meer dan 3 weken is het alweer 15 jaar geleden.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo Melchers is sinds oktober 2022 actief bij Crypto Insiders. Met een bachelor in psychologie, gespecialiseerd in economische psychologie, en een jaar ervaring als fulltime crypto-redacteur, schrijft Ivo met passie over de cryptomarkt. Hij wil Nederlanders helpen de complexe cryptowereld te begrijpen en verstandige investeringskeuzes te maken. Zijn grote interesse in journalistiek en crypto werd met name gewekt door de vorige bullmarket.

Net binnen
Trending
bekende-nederlander-verliest-crypto-vermogen-wilfred-genee
Bekende Nederlander verliest vermogen aan Bitcoin, ‘slechtste week ooit’
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
98-jarige-man wordt miljonair =na 70 jaar oude
98-jarige man wordt miljonair na 70 jaar oude investering
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economische scenario af
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economisch scenario af
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

Bitcoin stormt mogelijk op perfect economische scenario af
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economisch scenario af
Grote leegloop bij bitcoin miners op komst, zegt bankgigant JPMorgan
Bitcoin stijging zal van korte duur zijn, volgens mega-bank
Bitcoiners opgelet: cruciale economische data in aantocht
Bitcoiners opgelet: cruciale economische data in aantocht
Advertentie