Ivo Melchers Ivo Melchers
12/12/2023 17:26 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 12/12/2023 14:36

Bitcoin bedenker Satoshi Nakamoto exact 13 jaar stil

Bitcoin-BTC
icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin bedenker Satoshi Nakamoto exact 13 jaar stil

Foto: Sharaf Maksumov/Shutterstock

Satoshi Nakamoto, de anonieme oprichter van Bitcoin (BTC), liet exact dertien jaar geleden voor het laatst publiekelijk van zich horen. Op 12 december 2011 publiceerde het genie namelijk zijn laatste bericht op het Bitcointalk forum. Van een afscheidsbericht was totaal geen sprake; met een alledaags bericht stapte Satoshi stilletjes uit de schijnwerpers.

📈 Nederlanders op Bitvavo of Bybit slaan jackpot: 135% in 6 maanden door Nederlandse AI-trading start-up 🚀
  • Advertentie
  • Diamond Pigs

Laatste bericht BTC oprichter

De post in kwestie was een technische opmerking gericht op het versterken van Bitcoin tegen denial of service (DoS) aanvallen. Satoshi schreef dat de software van Bitcoin ‘’totaal niet resistent’’ is tegen een dergelijke aanval, en dus kwam hij met een verbetering. ‘’Dit is een verbetering, maar er zijn nog steeds meer manieren om aan te vallen dan ik kan tellen’’, aldus Satoshi.

Bitcointalk is een bekend forum dat in 2009, evenals het Bitcoin netwerk, werd gelanceerd. In de beginjaren van het netwerk was het een centrale ontmoetingsplaats voor vroege Bitcoin-enthousiastelingen. Satoshi liet tevens veel van zich horen op dit forum.

Op 23 april 2011 schreef Satoshi zijn laatste e-mail waarin hij aangaf zijn handen van het project te hebben getrokken. Deze e-mail was een reactie van Satoshi op software-ontwikkelaar Mike Hearn. Hearn vroeg of Satoshi van plan was om de Bitcoin community weer te betreden of dat hij voor eeuwig uit de schijnwerpers wilde blijven. ‘’Ik ben op andere dingen overgestapt. Bitcoin is in goede handen’’, zo gaf Satoshi destijds aan.

Advertentie

Bitcoin jubileums

Een tijdje terug, op 31 oktober, was het tevens 15 jaar geleden sinds de whitepaper door Satoshi werd geïntroduceerd aan de wereld. In het negen pagina’s tellende document wordt het idee achter Bitcoin uitgelegd.

Bovendien naderen we de verjaardag van het Bitcoin netwerk zelf. Op 3 januari 2009 werd namelijk het allereerste transactieblok, ook wel het ‘Genesis block’ genoemd, gemined door Satoshi zelf. Het markeert het officiële begin van het decentrale netwerk, en over iets meer dan 3 weken is het alweer 15 jaar geleden.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie