Ivo Melchers Ivo Melchers
23/06/2023 17:39 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 23/06/2023 17:39

Bitcoin breekt $31.000 en schiet naar hoogste koers in een jaar

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Riemen vast: deze crypto staat op het punt van exploderen

Foto: ST House Studio/Shutterstock

Het zal je vast niet ontgaan zijn dat bitcoin (BTC) enorm lekker bezig is de afgelopen dagen. Na een vloedgolf aan positief bitcoin nieuws vanuit de traditionele financiële wereld steeg de koers ontzettend hard tot het belangrijke niveau van $30.000. Nadat BTC heel even op adem is gekomen, is het nu wederom bezig aan een opmars.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in mei gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

BTC koers zet nieuw jaarlijks hoogtepunt

De bitcoin koers is gestegen tot een nieuw jaarlijks hoogtepunt van $31.431 op Binance. In april dit jaar wist bitcoin een hoogtepunt van $31.000 te bereiken, maar daarna kwam het in een neerwaartse trend terecht. Dat het tij echter snel kan keren, heeft bitcoin deze week maar weer eens bewezen.

Vorige week handelde de koers namelijk nog onder de $25.000, maar in enkele dagen is het sentiment volledig omgeslagen. Dit begon toen het nieuws naar buiten kwam dat BlackRock, ’s werelds grootste vermogensbeheerder, een poging waagt om een spot bitcoin exchange-traded fund (ETF) op de Amerikaanse markt te krijgen. Sindsdien is er sprake van een explosie aan ETF-aanvragen en betreden financiële reuzen tevens op allerlei manieren de crypto wereld.

Zo hebben de enorme Europese banken, Deutsche Bank en CACEIS Bank, plannen om vermogensbeheerdiensten aan te gaan bieden voor crypto-activa. Bovendien hebben beursgiganten Charles Schwab, Citadel, Fidelity en Sequoia een nieuwe cryptobeurs genaamd EDX Markets gelanceerd.

De laatste keer dat BTC boven de $31.000 handelde was in juni vorig jaar. Het algehele sentiment op de markt is echter niet te vergelijken met destijds, aangezien de koers toen flink was gezakt vanuit zijn all-time high van november 2021. Inmiddels lijken we de hardnekkige bearmarkt achter ons te kunnen laten en zijn alle ogen weer omhoog gericht.

Advertentie

Deze altcoins stijgen het hardst

Terwijl bitcoin tot nieuwe hoogtes stijgt, schieten een aantal altcoins ook lekker omhoog. Met name bitcoin cash (BCH), bitcoin SV (BSV) en VeChain (VET) presteren uitermate goed. In de afgelopen 24 uur staan de cryptomunten met respectievelijk 31%, 20% en 18% in het groen.

Pepe (PEPE) is over de hele week gezien de sterkste stijger. De relatief nieuwe memecoin steeg met bijna 80% in de afgelopen dagen.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
politie-crypto-wet-VS-onderzoek-blockchain
Nederlandse crypto-ondernemer pleegt zelfmoord, tientallen miljoenen vermist
Bitcoin stijgt hard voorbij $72.000, markt reageert explosief
Nieuwe cryptomunt ontploft en klimt met 231% op eerste handelsdag
stijging-groen-prijsactie-bitcoin
Nieuwe crypto ontploft met 430% stijging na notering, investeerders springen erop
nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
Bitcoin Cash (BCH) vindt belangrijk steunniveau en nadert omslagpunt
Bitcoin bullmarkt voorbij? Voorspeller van 2018 crash waarschuwt voor top
Amerikaanse staat koopt +$100 miljoen aan bitcoin, 'een goed teken'
Amerikaanse staat koopt +$100 miljoen aan bitcoin, koers reageert
Advertentie