Ivo Melchers Ivo Melchers
23/06/2023 17:39 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 23/06/2023 17:39

Bitcoin breekt $31.000 en schiet naar hoogste koers in een jaar

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Riemen vast: deze crypto staat op het punt van exploderen

Foto: ST House Studio/Shutterstock

Het zal je vast niet ontgaan zijn dat bitcoin (BTC) enorm lekker bezig is de afgelopen dagen. Na een vloedgolf aan positief bitcoin nieuws vanuit de traditionele financiële wereld steeg de koers ontzettend hard tot het belangrijke niveau van $30.000. Nadat BTC heel even op adem is gekomen, is het nu wederom bezig aan een opmars.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in juli gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

BTC koers zet nieuw jaarlijks hoogtepunt

De bitcoin koers is gestegen tot een nieuw jaarlijks hoogtepunt van $31.431 op Binance. In april dit jaar wist bitcoin een hoogtepunt van $31.000 te bereiken, maar daarna kwam het in een neerwaartse trend terecht. Dat het tij echter snel kan keren, heeft bitcoin deze week maar weer eens bewezen.

Vorige week handelde de koers namelijk nog onder de $25.000, maar in enkele dagen is het sentiment volledig omgeslagen. Dit begon toen het nieuws naar buiten kwam dat BlackRock, ’s werelds grootste vermogensbeheerder, een poging waagt om een spot bitcoin exchange-traded fund (ETF) op de Amerikaanse markt te krijgen. Sindsdien is er sprake van een explosie aan ETF-aanvragen en betreden financiële reuzen tevens op allerlei manieren de crypto wereld.

Zo hebben de enorme Europese banken, Deutsche Bank en CACEIS Bank, plannen om vermogensbeheerdiensten aan te gaan bieden voor crypto-activa. Bovendien hebben beursgiganten Charles Schwab, Citadel, Fidelity en Sequoia een nieuwe cryptobeurs genaamd EDX Markets gelanceerd.

De laatste keer dat BTC boven de $31.000 handelde was in juni vorig jaar. Het algehele sentiment op de markt is echter niet te vergelijken met destijds, aangezien de koers toen flink was gezakt vanuit zijn all-time high van november 2021. Inmiddels lijken we de hardnekkige bearmarkt achter ons te kunnen laten en zijn alle ogen weer omhoog gericht.

Advertentie

Deze altcoins stijgen het hardst

Terwijl bitcoin tot nieuwe hoogtes stijgt, schieten een aantal altcoins ook lekker omhoog. Met name bitcoin cash (BCH), bitcoin SV (BSV) en VeChain (VET) presteren uitermate goed. In de afgelopen 24 uur staan de cryptomunten met respectievelijk 31%, 20% en 18% in het groen.

Pepe (PEPE) is over de hele week gezien de sterkste stijger. De relatief nieuwe memecoin steeg met bijna 80% in de afgelopen dagen.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo Melchers is sinds oktober 2022 actief bij Crypto Insiders. Met een bachelor in psychologie, gespecialiseerd in economische psychologie, en een jaar ervaring als fulltime crypto-redacteur, schrijft Ivo met passie over de cryptomarkt. Hij wil Nederlanders helpen de complexe cryptowereld te begrijpen en verstandige investeringskeuzes te maken. Zijn grote interesse in journalistiek en crypto werd met name gewekt door de vorige bullmarket.

Net binnen
Trending
bekende-nederlander-verliest-crypto-vermogen-wilfred-genee
Bekende Nederlander verliest vermogen aan Bitcoin, ‘slechtste week ooit’
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
98-jarige-man wordt miljonair =na 70 jaar oude
98-jarige man wordt miljonair na 70 jaar oude investering
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economische scenario af
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economisch scenario af
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

Bitcoin stormt mogelijk op perfect economische scenario af
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economisch scenario af
Grote leegloop bij bitcoin miners op komst, zegt bankgigant JPMorgan
Bitcoin stijging zal van korte duur zijn, volgens mega-bank
Bitcoiners opgelet: cruciale economische data in aantocht
Bitcoiners opgelet: cruciale economische data in aantocht
Advertentie