Timo Bult Timo Bult
20/06/2023 11:57 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 20/06/2023 11:57

Bankgigant Deutsche Bank stapt officieel crypto-wereld binnen

Nieuws
Bankgigant Deutsche Bank vraagt crypto-vergunning aan

Foto: Vytautas Kielaitis/Shutterstock

En nog een grote naam staat met een voet in de cryptowereld. Dit keer is het Deutsche Bank. De Duitse bank heeft een vergunning aangevraagd bij de Duitse toezichthouder om bewaardiensten voor digitale valuta aan te mogen bieden. Dat schrijft Bloomberg op basis van uitspraken van een topman van de bank.

Crypto Ontbijt: Bitcoin ETF nieuws, Ethereum record & Ripple rechtszaak
Crypto Ontbijt: Bitcoin ETF nieuws, Ethereum record & Ripple rechtszaak

Deutsche Bank wil crypto bewaardiensten aanbieden

Deutsche Bank heeft naar verluidt 1,3 biljoen euro aan activa onder beheer en is hiermee een gigantische Europese speler in de financiële wereld. Dat de bank van plan is om bewaardiensten voor digitale valuta aan te bieden is dan ook groot crypto nieuws.

Tijdens een conferentie zei David Lynne, hoofd van de commerciële divisie van de bank, dat de bank bezig is een digitale activa en beheerdiensten uit te breiden. “We hebben net onze aanvraag ingediend bij de Bafin voor de licentie voor digitale activa,” aldus Lynne.

Voor Deutsche Bank is de stap om een vergunning aan te vragen onder andere gericht om de omzet uit vergoedingen voor bankdiensten te laten groeien.

Het bewaren van digitale activa, waaronder cryptocurrencies vallen, is een nieuw gebied voor financiële dienstverleners. Vooral voor bezitters van grote hoeveelheden crypto is het belangrijk dat hun private keys goed bewaard worden. Banken kunnen hier mogelijk met hun expertise in de toekomst een uitkomst in bieden. Een simpele hardware wallet is in dergelijke gevallen vaak niet toereikend genoeg om crypto veilig op te slaan.

Bank is al langer bezig met bitcoin

Het nieuws komt overigens niet helemaal uit het niets. De eerste geluiden dat Deutsche Bank een bewaardienst wilde lanceren stammen naar verluidt uit 2020. Het werkt dus al langere tijd op de achtergrond aan zijn nieuwe dienst.

Welke cryptocurrencies precies onderdeel zullen zijn van de dienst en wanneer de dienst überhaupt gelanceerd wordt is vooralsnog onbekend. Wel is het aannemelijk dat bitcoin (BTC) hier in ieder geval onderdeel van zal zijn. Deutsche Bank noemde bitcoin in een rapport in 2021 namelijk al “te belangrijk om te negeren.”

Onlangs was op Crypto Insiders te lezen dat een andere financiële reus ook een stap in cryptoland heeft gezet. BlackRock wil namelijk een bitcoin exchange-traded fund (ETF) lanceren in de Verenigde Staten.

Deel dit artikel
Timo Bult

Timo is hoofdredacteur van Crypto Insiders en een gepassioneerde voorstander van de real-world toepassingen van cryptotechnologie. Zijn interesse werd gewekt tijdens zijn werk voor een groot Fins accountancybedrijf, waar hij onderzoek deed naar het toepassen van blockchain door financiële bedrijven. Ook voor zijn Master’s thesis bleef hij in de cryptohoek. Hij onderzocht hoe NFT’s in kunnen worden toegepast in games, en welke uitdagingen daar liggen. Timo gelooft dat cryptotechnologie onze economie inclusiever, eerlijker en welvarender kan maken, en dat de transparantie van deze technologie corruptie in ontwikkelingslanden kan tegengaan.

Net binnen
Trending
Crypto-token crasht, grootste bezitter verkoopt alles wat hij heeft
Crypto-token crasht, grootste bezitter verkoopt alles wat hij heeft
Bitcoin koers in de zomer op nieuw record? Handelaren zijn hoopvol
Honderden Nederlanders volgen crypto-strategie op Bitvavo en halen 90% winst
Bitcoin flash crash veroorzaakt enorme liquidatie van $1+ miljard
Cryptomunt klapt 80% naar beneden nadat hacker extra tokens maakt
Bitcoin crasht opnieuw na geruchten over Israëlische tegenaanval
Tot deze koers kan bitcoin gaan dalen volgens analisten
Bitvavo voegt populaire crypto toe & Nederlanders krijgen ‘m gratis
Bitvavo voegt populaire crypto toe & Nederlanders krijgen ‘m gratis
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

student verdient miljoenen ongeluk bij geluk student
Student werd in één oogwenk cryptomiljonair, “geluk bij een ongeluk”
Crash: Waarom dalen bitcoin, ethereum en andere crypto opeens? 2 redenen
Crash: Waarom dalen bitcoin, ethereum en andere crypto opeens? 3 redenen
Bitcoin crasht opnieuw na geruchten over Israëlische tegenaanval
Tot deze koers kan bitcoin gaan dalen volgens analisten
Advertentie