Bitcoin breekt uit na CPI, maar analist verwacht snel een correctie

Bitcoin (BTC) begon gisterenmiddag flink te stijgen en dat kwam doordat de Amerikaanse inflatiecijfers lager uitpakten dan werd verwacht. Daardoor nam de angst flink af en sloeg de fear of missing out (FOMO) even toe. Bitcoin steeg vervolgens naar zijn hoogste prijs in meer dan acht weken.

Bitcoin koers stijgt met 7,3%

De bitcoin koers was deze week in eerste instantie aan het dalen. De markt werd weer een stuk angstiger en meer bearish in anticipatie op de Amerikaanse consumentenprijsindex (CPI). Bitcoin viel dinsdagnacht terug naar $22.800.

Vervolgens begon bitcoin in aanloop naar de CPI voorzichtig te stijgen. Toen de inflatiecijfers werden gepubliceerd, maakte de BTC koers direct een enorme sprong. De koers schoot van $23.115 naar $24.200, een stijging van bijna 5% in minder dan een uur.

De $24.000 zorgde eerst weer voor flink wat weerstand en bitcoin dipte gisterenavond nog even naar $23.550. Toen maakte bitcoin weer een sprongetje en kon de koers eindelijk door $24.000 breken.

Op het moment van schrijven komt de BTC prijs zelfs al op $24.600 op Binance en €23.800 op Bitvavo. Daarmee staat BTC koers vandaag 7,3% in de plus.

CPI zorgt voor bitcoin short squeeze

Gisterenmiddag werden de Amerikaanse CPI gepubliceerd en die kwam op 8,5% op jaarbasis uit. Dat was lager dan de verwachte 8,7% en dat verlicht de druk en angst op de meer risicovolle activamarkten. Houd er rekening mee dat een inflatie van 8,5% nog steeds zeer hoog is.

In de marktupdate van gisteren beschreven we dat het sentiment bearish werd in aanloop naar de CPI. De zogenaamde funding rate op derivaten werd namelijk negatief. Dat kon ook echter tot een short squeeze leiden en dat is precies wat gebeurde.  Analist On-Chain college meldt dat de koersstijging gepaard ging met een liquidatie van maar liefst $32 miljoen aan short posities in de twee uur na het CPI nieuws.

Na CPI stegen ook aandelenmarkten als de S&P 500 en Nasdaq flink. Bitcoin heeft een zeer hoge correlatie met deze twee markten in 2022. Met de Amerikaanse dollar index (DXY) heeft bitcoin dit jaar een zeer hoge negatieve correlatie. De DXY koers maakte dan ook een flinke duik gisteren en als dit aanhoudt, voorspelt dat mogelijk meer goed nieuws voor bitcoin.

Breekt bitcoin verder uit of corrigeert de koers?

Bitcoin heeft de afgelopen uren nog wat moeite om door $24.600-$24.700 te breken. Analist SmartContracter ziet een mogelijk verdere uitbraak voor bitcoin als de koers door dit niveau breekt.

Desondanks is niet iedereen bullish. Analist Il Crypto Capo blijft aan zijn bearish voorspelling vasthouden en verwacht alsnog een afwijzing rond $25.000-$25.500 in de komende dagen. Daarna volgen wellicht zelfs nieuwe lows voor bitcoin.

Crypto Insiders Premium voor bitcoin analyses

Wil jij diepgaandere bitcoin analyses ontvangen? Dan verwijzen wij je graag door naar onze Discord community voor leden. Stel vragen aan analisten, klets met onze fanatieke community en ontvang dagelijks technische en fundamentele analyses van bitcoin, maar ook andere crypto. Via Discord Premium kunnen we 24/7 kennis met elkaar delen en proberen we samen met onze leden de markt voor te blijven.

Disclaimer: Beleggen brengt risico’s met zich mee. Onze analisten zijn geen financieel adviseurs. Raadpleeg altijd een adviseur bij het maken van financiële beslissingen. De informatie en tips die op deze website worden verstrekt zijn gebaseerd op eigen inzichten en ervaringen van onze analisten en dienen alleen voor educatieve doeleinden.

Deel dit artikel
Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie