Niels Poerwoatmodjo Niels Poerwoatmodjo
24/10/2020 09:44 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 24/10/2020 09:44

Bitcoin (BTC) adoptie versnelt door PayPal, maar voor het bedrijf zelf brengt het weinig op

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) adoptie versnelt door PayPal, maar voor het bedrijf zelf brengt het weinig op

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

PayPal heeft onlangs de optie toegevoegd om bitcoin (BTC) te kunnen kopen en verkopen op het platform. Daarnaast is het ook mogelijk om andere cryptocurrencies te bewaren en uit te geven aan producten en diensten bij meer dan 26 miljoen verschillende aanbieders. Dit draagt bij aan de adoptie van cryptocurrencies onder de massa.
Een onderzoeker van Morgan Stanley zegt dat deze ontwikkeling gaat bijdragen aan de adoptie van cryptocurrencies en dat het helpt bij het uitbreiden van het aantal ondernemers wat bitcoin accepteert al betaalmiddel. Echter is het nog niet helemaal duidelijk of PayPal zelf profiteert van deze ontwikkeling.
Het toevoegen van cryptocurrencies zoals bitcoin, ethereum (ETH), litecoin (LTC) en bitcoin cash (BCH) doet waarschijnlijk weinig voor de opbrengsten van het platform.
Ervan uitgaande dat PayPal in staat is om zijn crypto handel activiteiten op te schalen naar het huidige niveau van Square, zou het slechts 0,3% groei toevoegen aan de ongeveer $21,3 miljard van PayPal.
De analist zei dat het stimuleren van de acceptatie van cryptocurrencies niet direct betekent dat het transactievolume omhoog gaat. Het ondersteunen van cryptocurrencies was een logische stap om de concurrentie aan te gaan met bedrijven zoals Square en het betrekken van een nieuwe groep geïnteresseerden op het platform.
Momenteel is de service van PayPal alleen beschikbaar voor klanten in de Verenigde Staten al liggen de plannen er wel om uit te breiden naar andere plekken in de wereld. Medio 2021 zou de service op meerdere plaatsen ter wereld uit moeten rollen met behulp van Paxos Trust Company.
Meltem Demirors, Chief Strategy Officer van CoinShares, zei tegen CNBC dat de nieuwe functie de weg zou kunnen effenen voor PayPal om zijn eigen cryptocurrency te lanceren binnen het komend jaar. Demirors gaf aan dat de nieuwe service een enorme uitkomst is voor consumenten die gemakkelijk toegang willen tot cryptocurrencies.

Deel dit artikel
Niels Poerwoatmodjo

Head of Content Niels kwam in 2017 in aanraking met cryptocurrency. Toegegeven, het duurde even voordat de vonk oversloeg, maar toen dat gebeurde was hij van één ding overtuigd: Iedereen moet in begrijpelijke taal over de wereld van cryptocurrencies en blockchain-technologie kunnen lezen!

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie