Home Nieuws Bitcoin nieuws Bitcoin (BTC) adoptie versnelt door PayPal, maar voor het bedrijf zelf brengt...

Bitcoin (BTC) adoptie versnelt door PayPal, maar voor het bedrijf zelf brengt het weinig op

- Advertentie -

PayPal heeft onlangs de optie toegevoegd om bitcoin (BTC) te kunnen kopen en verkopen op het platform. Daarnaast is het ook mogelijk om andere cryptocurrencies te bewaren en uit te geven aan producten en diensten bij meer dan 26 miljoen verschillende aanbieders. Dit draagt bij aan de adoptie van cryptocurrencies onder de massa.

Een onderzoeker van Morgan Stanley zegt dat deze ontwikkeling gaat bijdragen aan de adoptie van cryptocurrencies en dat het helpt bij het uitbreiden van het aantal ondernemers wat bitcoin accepteert al betaalmiddel. Echter is het nog niet helemaal duidelijk of PayPal zelf profiteert van deze ontwikkeling.

Het toevoegen van cryptocurrencies zoals bitcoin, ethereum (ETH), litecoin (LTC) en bitcoin cash (BCH) doet waarschijnlijk weinig voor de opbrengsten van het platform.

Ervan uitgaande dat PayPal in staat is om zijn crypto handel activiteiten op te schalen naar het huidige niveau van Square, zou het slechts 0,3% groei toevoegen aan de ongeveer $21,3 miljard van PayPal.

De analist zei dat het stimuleren van de acceptatie van cryptocurrencies niet direct betekent dat het transactievolume omhoog gaat. Het ondersteunen van cryptocurrencies was een logische stap om de concurrentie aan te gaan met bedrijven zoals Square en het betrekken van een nieuwe groep geïnteresseerden op het platform.

Momenteel is de service van PayPal alleen beschikbaar voor klanten in de Verenigde Staten al liggen de plannen er wel om uit te breiden naar andere plekken in de wereld. Medio 2021 zou de service op meerdere plaatsen ter wereld uit moeten rollen met behulp van Paxos Trust Company.

Meltem Demirors, Chief Strategy Officer van CoinShares, zei tegen CNBC dat de nieuwe functie de weg zou kunnen effenen voor PayPal om zijn eigen cryptocurrency te lanceren binnen het komend jaar. Demirors gaf aan dat de nieuwe service een enorme uitkomst is voor consumenten die gemakkelijk toegang willen tot cryptocurrencies.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Laatste nieuws
Expert analyses

Bitcoin koers gaat hard! All time high voor het grijpen?

Wat is het toch een feestje om elke week verslag te mogen doen van de ongelooflijke sprongen van de bitcoin koers. Hebben we nog...