Bitcoin kopen? Eerste €1.000 zonder commissie Bitvavo
Home Nieuws Bitcoin nieuws Bitcoin (BTC) analist PlanB legt uit waarom hij anoniem wil blijven

Bitcoin (BTC) analist PlanB legt uit waarom hij anoniem wil blijven

De anonieme cryptoanalist PlanB heeft onlangs uitgelegd waarom hij graag anoniem wil blijven. Hij werd een prominent figuur op Twitter en Medium omdat hij de eerste was die het stock-to-flow model toepaste op bitcoin (BTC). Zijn echte identiteit houdt hij geheim omdat hij niet in de knel wit komen met zijn huidige baan.

In een interview met Gold We Trust vertelde hij dat hij werkzaam is bij een groot investeringsbedrijf hier in Nederland. Ze zijn nu goed voor ruim 50 miljoen dollar en leggen vooral de focus op hypotheken en leningen. Hij gaf aan niet te willen dat zijn werkgever weet dat hij zich bezig houdt met bitcoin omdat het voor hem slechts een hobby is en het hem negatieve consequenties tot gevolg kan hebben. Hij voegde daaraan toe dat hij er geen behoefte aan heeft bekend te worden.

- Advertentie -

De argumenten van analisten tegen zijn stock-to-flow model weerlegde hij. In dit model wordt er aandacht geschonken aan het nieuwe aantal bitcoin wat de markt betreedt ten opzichte van het totaal aantal dat beschikbaar is.

Volgens hem zijn de mensen die het standpunt innemen dat bitcoin sterk afhankelijk is van vraag en aanbod waarschijnlijk geen analisten zijn met een investeringsachtergrond. In essentie klopt het argument de prijs hangt af van vraag en aanbod maar er zijn ook veel modellen die geen gebruik maken van vraag en aanbod of het totale aanbod, maar toch tot een goede voorspelling kunnen komen. Als je deze filosofie volgens hem strikt naleeft ben je in de ogen van PlanB erg naïef.

Volgens PlanB’s nieuwe model zou bitcoin naar een prijs van $288.000 kunnen stijgen. Mocht dit gebeuren dat zou dit volgens hem mogelijk zelfs voor oorlog in de wereld kunnen zorgen.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€8.239,00 Kopen
1
Bitonic
Reviewed
€8.295,91 Kopen
2
Bitcoinmeester
Reviewed
€8.302,80 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€8.303,43 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€8.346,23 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

De koers van bitcoin (BTC) volgens Stef: De $9.100 moet houden en dit is waarom!

Volume wise zeg ik nu al dat we absoluut niet bullish zijn op de koers van bitcoin (BTC). In de week van 11 tot...

De koers van bitcoin (BTC) volgens Stef: De $9.100 moet houden en dit is waarom!

0
Volume wise zeg ik nu al dat we absoluut niet bullish zijn op de koers van bitcoin (BTC). In de week van 11 tot 18 mei zat er maar liefst voor $20 miljard aan marktorders in die weekly candle. Als we de week daarna kijken zitten we op $14...