Timo Bult Timo Bult
01/05/2020 09:45 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 01/05/2020 09:45

Bitcoin (BTC) analist zet 100% van zijn portfolio in op BTC in aanloop naar halving

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) analist zet 100% van zijn portfolio in op BTC in aanloop naar halving

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

De bekende analist en oprichter van Quantum Economics, Mati Greenspan, heeft zijn investeringsportfolio volledig ingezet op bitcoin (BTC). Greenspan staat bekend als een echte Bitcoin bull en met de aankomende bitcoin halving verwacht de analist dat de koers flink kan gaan stijgen.

Noem het FOMO, noem het blind vertrouwen of zelfs domheid, IDC.

Mijn @etoro-account is nu 100% ingezet op $BTC.


Een aantal dagen geleden liet hij al in een tweet blijken dat hij bullish is over de toekomst van bitcoin. Na de halving in mei zal de inflatie van bitcoin namelijk ongeveer de helft van de wereldwijde jaarlijkse inflatie zijn. Hij schreef:

Over slechts 15 dagen zal de jaarlijkse inflatie van #bitcoin van 3,65% naar slechts 1,8% gaan … ongeveer de helft van het wereldwijde jaarlijkse inflatiepercentage.

Op dat moment hoeft de adoptie niet eens te groeien om de prijs te behouden. Satoshi wist óf wat hij deed óf had veel geluk.


De strategie die Greenspan op dit moment toepast is overigens niet aan te raden. Door de volatiliteit van de bitcoin koers kan zijn portfolio in korte tijd flink in waarde afnemen. Het blijft dan ook een risicovolle actie van de belegger.
De opwaartse trend van de bitcoin koers sinds de crash in maart is volgens analist Alessio Rastani de eerste golf van een langere bullmarkt. Hij baseert zijn verwachting op de Elliot Wave theorie.
Onze analist Michiel publiceerde gisteren een video waarin hij kijkt naar de traditionele aandelenmarkten. Door de huidige situatie als gevolg van het coronavirus ligt de wereld namelijk behoorlijk overhoop. In zijn video gaat hij in op de vraag of aandelen op dit moment “koopjes” zijn of dat er nog meer dalingen in kunnen zitten.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie