Timo Bult Timo Bult
09/04/2020 07:12 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 09/04/2020 07:12

Bitcoin (BTC) binnen symmetrische driehoek, chainlink (LINK) stijgt flink

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) binnen symmetrisch driehoekspatroon, chainlink (LINK) stijgt flink

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Sinds het bereiken van de weerstandszone bij $7.400 is de richting van de bitcoin (BTC) koers zijwaarts. Op de uurlijkse grafiek handelt bitcoin echter in een symmetrisch driehoekspatroon. De altcoins volgen bitcoin, zoals vaker te zien, in zijn voetsporen met geen al te grote uitschieters in de top 10.

Bitcoin: Hogere lows, lagere highs

Zo’n 24 uur geleden handelde bitcoin op het prijsniveau van ongeveer $7.300. Op dit moment is de prijs van bitcoin $7.322 op cryptocurrency-exchange Coinbase. Qua prijs is er dus niet zoveel veranderd.
De high van de afgelopen 24 uur was $7.430 en de low $7.196. Op de uurlijkse grafiek is te zien dat de highs de afgelopen dag steeds lager zijn geworden, terwijl de lows juist hoger uitvallen. Zodoende handelt bitcoin binnen een symmetrisch driehoekspatroon.
Mocht bitcoin de komende uren verder stijgen dan zal het ongeveer bij $7.370 de weerstandslijn van dit patroon tegenkomen. Zakt de BTC koers dan kan bij $7.275 steun gevonden worden. Een uitbraak zou voor een versnelling kunnen zorgen richting de eerstvolgende weerstand of support.

Altcoins stabiel, chainlink (LINK) stijgt flink

Ten slotte is te zien dat de meeste altcoins dezelfde koersbewegingen als bitcoin laten zien. Zo staat ethereum (ETH) 0,3 procent in de min waarmee het op een waarde van $170 terechtkomt. Ripple (XRP) zakt 0,2 procent en is nu $0,1991 waard.
Op plek 10 en 11 op basis van marktkapitalisatie zijn twee stijgers te vinden. Tezos (XTZ) steeg de afgelopen 24 uur 4,3 procent en is nu $2,12 waard. De opvallendste stijger is echter chainlink (LINK). De nummer 11 staat maar liefst 11,9 procent in de plus en is nu $3,20 waard. Dankzij de mooie stijging nadert LINK nu de top 10.
De bulls houden stand, de koers van bitcoin maakt hogere lows, maar de kracht neemt af. Het is allemaal zeer afhankelijk van de actie die we gaan zien in de $7.000 en de volgende weerstand rond de $7.600-7.800. Wat gaat onze analist David doen? Hij legt het je uit in zijn technische analyse van deze week!
De koers van bitcoin lijkt volgens Michiel dan eindelijk die volgende move te maken! Bekijk de zijn koersupdate van vanochtend om te zien naar welke niveaus hij kijkt!

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie