Timo Bult Timo Bult
28/08/2019 07:44 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 31/08/2023 13:49

Bitcoin (BTC) blijft binnen stijgend trendkanaal handelen, test de 100-MA

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
bitcoin_BTC_blijft_binnen_stijgend_trendkanaal_handelen_test_de_100-MA_moving_Average

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Gisteren was te zien dat bitcoin (BTC) binnen een stijgend trendkanaal handelde. Op dat moment bevond de bitcoin koers zich vlakbij de support-lijn van dit trendkanaal. De kans bestond toen dat de koers ver terug zou zakken als BTC door die lijn heen zou breken. Dat scenario lijkt voor nu van tafel te zijn.
Op het moment van schrijven is de prijs van bitcoin (BTC) $10.183 volgens CoinMarketCap, een verschil ten opzichte van 24 uur geleden van welgeteld 0,07%. kortom, bitcoin handelde de afgelopen dag vooral zijwaarts. Dit beeld met minieme prijsverschillen is ook te zien bij de altcoins.
Ethereum (ETH) staat met een waarde van $186,66 een kleine 0,1% in de plus. Ripple (XRP) zag de afgelopen 24 uur juist een daling van 0,47% en komt hiermee op een waarde van $0,2668 te staan. De grootste stijger van dit moment is bitcoin SV (BSV). De 9e grootste cryptocurrency staat 3,18% in de plus en behaalt daarmee een waarde van $133,39.
crypto_insiders_telegram_bannerOnlangs zakte bitcoin door de 200- en 100-moving average (MA)-lijnen op de uurlijkse grafiek. Het kwam daarmee weer ver onder de $10.400 te handelen. Echter vormt de bitcoin koers sinds 21 augustus een stijgend trendkanaal waar het zich op dit moment nog steeds in bevindt.
Op dit moment handelt de BTC koers vlak onder de 100-MA en het zal deze lijn mogelijk de komende uren gaan testen. Bij doorbraak ligt de eerstvolgende weerstand op $10.400 waarboven de belangrijkste weerstand op $10.500 ligt. Voordat de koers dit weerstandsniveau kan gaan testen zullen de bulls de koers dus eerst door een aantal sterke weerstanden heen moeten drukken.
Aan de onderzijde ligt de eerstvolgende support op ongeveer $10.100. Dat is het prijsniveau waar de support-lijn van het stijgende trendkanaal zich bevindt. Daaronder ligt vervolgens de support van $10.000. Zakt de koers hier doorheen dan is het waarschijnlijk dat bitcoin versnelt richting de support op $9.800.
Onze analist, Crypto Insider David, heeft weer een nieuwe column voor je klaarstaan. Zoals hij vorige week al aangaf zijn z’n ogen nu gericht op de 21 weken Moving Average (MA). Verder lezen? Klik dan hier!
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie