Timo Bult Timo Bult
27/07/2020 06:29 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 27/07/2020 06:29

Bitcoin (BTC) breekt de $10.000, ook ethereum (ETH) zet stijging door

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) breekt de $10.000, ook ethereum (ETH) zet stijging door

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Na een korte adempauze gisteren is bitcoin (BTC) uiteindelijk alsnog door de psychologische grens van $10.000 gebroken! Het is bitcoins nieuwste stap omhoog in een periode waarin de bitcoin koers een aantal mooie stijging neer kon zetten.

Bitcoin (BTC) terug boven de $10k

Gister was het grote nieuws dat bitcoin de $10.000 kon testen. Een uitbraak boven deze psychologische grens bleef echter uit en de koers consolideerde gisteren voor het grootste deel van de dag.
Dit bracht bitcoin in eerste instantie terug van de test van $10.000 naar de support bij $9.800. Rond middernacht kon BTC echter uit dit consolidatie patroon uitbreken en begon het aan een nieuwe stijging richting de $10.000.
Dit prijsniveau werd rond 3 uur ’s nachts bereikt. De koers kon hier opnieuw niet meteen doorheen breken en handelde er een uurtje vlak onder. Om 5 uur vanochtend vond alsnog de uitbraak plaats met een uiteindelijke high van $10.333.
Op het moment van schrijven is de prijs van bitcoin $10.262 op cryptocurrency exchange Coinbase. Voor nu ligt de volgende belangrijke weerstandszone bij $10.400. Dit prijspunt bereikte bitcoin op 1 juni voor het laatst.

Ethereum (ETH) zet door, elrdon (ERD) +50%

Waar de meeste altcoins dalen of geen al te grote stijgingen neerzetten, gaat ethereum (ETH) gewoon door. De grootste altcoin op basis van marktkapitalisatie brak een aantal dagen geleden door een belangrijke weerstandszone. In combinatie met goed fundamenteel nieuws ziet ETH nu een mooie opwaartse beweging.
Ethereum staat op dit moment 6,8 procent in de plus en is nu $323,90 waard. Voor de twee grootste cryptocurrencies op de markt, bitcoin en ethereum, verliepen de afgelopen 24 uur dus goed!
Ten slotte is op plek 33 nog een opvallende stijger te vinden. Daar staat elrond (ERD) namelijk maar liefst 55 procent in het groen. Het cryptocurrency-project komt steeds dichterbij zijn mainnet-lancering en dus zijn de verwachtingen hoog. Het mainnet van Elrond zal naar verwachting op 30 juli zijn livegang zien.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie