Kevin Schijven Kevin Schijven
10/06/2020 15:30 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 10/06/2020 15:30

Elrond (ERD) looft $60.000 uit als je zijn blockchain-netwerk kan kraken

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Elrond (ERD) looft $60.000 uit als je zijn blockchain-netwerk kan kraken

Elrond Network (ERD) looft een beloning van $60.000 uit aan de gene die het blockchain-netwerk van Elrond kan kraken. Dat meldt Beniamin Mincu, CEO en oprichter van Elrond, op Twitter:


De campagne, genaamd ‘Battle of the Nodes: Unchained,’ duurt 15 dagen lang. Node beheerders krijgen twee weken lang de kans om de code van het blockchain-netwerk van Elrond te kraken. Lukt iemand dat, dan ontvangen ze $60.000 aan ERD tokens.
Het doel is om de robuustheid en beveiliging van het netwerk te testen. Lukt het iemand om de code te kraken, dan gaat de periode van 15 dagen opnieuw in. Als het niemand lukt om binnen 15 dagen door de beveiliging van het systeem te breken dan is het zogeheten mainnet klaar voor lancering, zegt Mincu.
Mensen hebben tot 12 juni om zich in te schrijven. Het testnet ging vorige week donderdag live. De test begon met zo’n 800 nodes, maar is inmiddels al tot meer dan 1.700 nodes gestegen. Doordat de campagne zo populair blijkt te zijn, is het prijzengeld nu met $20.000 verhoogd naar $60.000.
Er zijn tot nu toe drie aanvallen tegengehouden, meldt het persbericht. Mincu zegt dat er wel al meerdere bugs zijn ontdekt die worden opgelost. Tevens is de campagne een test voor de snelheid van het netwerk. Het netwerk zou tijdens de proef een snelheid van maar liefst van 6.689 transacties per seconde (TPS) bereikt hebben.
Elrond tokens werden vorig jaar zomer voor het eerst via het Launchpad platform van cryptocurrency-exchange Binance in een initial exchange offering (IEO) verkocht. Eind vorig jaar kondigde Samsung aan dat het ondersteuning voor ERD heeft toegevoegd aan zijn blockchain-wallet.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie