Timo Bult Timo Bult
26/07/2020 17:11 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 26/07/2020 17:11

Ethereum (ETH) breekt de $300 en zet nieuwe yearly high neer

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Ethereum (ETH) breekt de $300 en zet nieuwe yearly high neer

Foto: leksiv/Shutterstock

Ethereum (ETH) blijkt na het bereiken van een nieuw jaarlijks hoogtepunt nog lang niet klaar de zijn. De altcoin bereikte namelijk vandaag weer een nieuwe yearly high. Ditmaal wist de grootste altcoin op basis van marktkapitalisatie boven de $300 te komen!
Sinds 16 juli zit ETH in een opwaartse trend welke de afgelopen paar dagen steeds fiercer werd. Vanochtend vroeg werd uiteindelijk de $300 gebroken, een prijsniveau dat vergelijkbaar is met de $10.000 van bitcoin (BTC).
Om 12:00 steeg ETH naar een high van $320 op cryptocurrency-exchange Coinbase. Dit prijsniveau is een yearly high voor de altcoin. Het doorbreken van de $300 is relatief speciaal, zo schrijft blockchain analysebureau Santimant. Dit gebeurde 41 keer eerder in de historie van Ethereum. Een doorbraak van de $350 zou echter nog specialer zijn stelt Santimant. Dit gebeurde namelijk slechts drie keer eerder:


De Nederlandse analist Crypto Michaël schrijft op Twitter dat de stijging harder ging dan hij had verwacht. Volgens hem kan de $308, waar ETH nog steeds dichtbij handelt, een laatste horde is richting de volgende weerstandszone bij $400.

“Iets hoger gegaan dan het plan aanvankelijk was, een maand geleden.

Maar het gaat prima.

Wellicht op de weerstand op het niveau van $308.

Maar dat is in feite de laatste hindernis voor $400+, voor mij.”


De twee redenen waarom ethereum het zo goed doet zijn Decentralized Finance (DeFi) en Ethereum 2.0. DeFi is een snel opkomende sector met protocollen gebaseerd op Ethereum die financiële diensten zoals het lenen van geld decentraliseren. Onlangs kwam nog naar buiten dat er al $4 miljard in deze protocollen zit opgesloten.
Ethereum 2.0 is de upgrade naar de nieuwe versie van het netwerk. Door deze update zullen miners niet langer nodig zijn en kan men ETH gaan staken. Dit is het vastzetten van ETH om zo als validator te mogen opereren, waarvoor je een vergoeding krijgt. Doordat je minimaal 32 ETH moet staken voordat je dit mag doen, is het logisch dat de vraag steeds verder toeneemt nu de update ook steeds dichterbij komt.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie