Niels Poerwoatmodjo Niels Poerwoatmodjo
25/07/2020 11:15 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 25/07/2020 11:15

Ethereum (ETH) koers bereikt nieuw jaarlijkse hoogtepunt

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Ethereum (ETH) naar de $1.000 in december? Deze traders denken van wel!

Foto: leksiv/Shutterstock

Ethereum (ETH), de op één na grootste cryptocurrency, steeg naar $285 om een nieuwe jaarlijkse high te bereiken. Nadat het weerstandsniveau van $240 werd doorbroken ging het ineens hard voor ethereum. Dit na een periode waarin er voornamelijk zijwaarts werd gehandeld.
Woensdag schoot ethereum ineens omhoog als reactie op bitcoin die hetzelfde deed. Toen bitcoin het niveau van $9.300 doorbrak, volgde de rest van de cryptomarkt. De totale marktwaarde van de cryptomarkt steeg met ongeveer $7 miljard in 24 uur tijd.
Het volgende niveau waar ethereum zijn best voor moet gaan doen is de piek van dit jaar. Dit niveau ligt rond de $285. Ethereum heeft dit niveau de afgelopen 24 uur twee keer getest maar kon er vooralsnog niet doorheen breken. Mocht ethereum hier overtuigend doorheen breken kan de test van $300-315 niet uitblijven.
Een van de redenen dat ethereum zo hard stijgt is het feit dat er goede fundamentals zijn. De harde groei van DeFi projecten die via Ethereum lopen en ontworpen zijn voor het (uit)lenen van crypto en peer-to-peer trading. Vele noemen 2020 daarom ook het jaar van DeFi.
Daarnaast groeien stablecoins ook hard in populariteit en volume. Tether nam eerder dit jaar de plek van Ripple over in de ranglijst van grootste crypto’s op basis van marktkapitalisatie. Ethereum verwerkt nu meer in waarde per dag dan bitcoin. Ethereum is de blockchain geworden waar de meeste stablecoins op draaien.
Hoewel dit allemaal erg positief klinkt, is niet alles even positief voor Ethereum. De groeiende populariteit van DeFi projecten en de bijbehorende tokens kan een gevaar opleveren. Het Ethereum netwerk is namelijk gevaarlijk dichtbij haar technische limiet aangezien DeFi en Tether beide verantwoordelijk zijn voor zoveel transacties dat het netwerk dit amper aankan. Dit probleem is echter op te lossen met de aankomende Ethereum 2.0 upgrade.

Deel dit artikel
Niels Poerwoatmodjo

Head of Content Niels kwam in 2017 in aanraking met cryptocurrency. Toegegeven, het duurde even voordat de vonk oversloeg, maar toen dat gebeurde was hij van één ding overtuigd: Iedereen moet in begrijpelijke taal over de wereld van cryptocurrencies en blockchain-technologie kunnen lezen!

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie