Niels Poerwoatmodjo Niels Poerwoatmodjo
22/07/2020 09:44 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 22/07/2020 09:44

Meta (MTA) token stijgt 2400% na lancering, DeFi FOMO neemt toe

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Meta (MTA) token stijgt 2400% na lancering, DeFi FOMO neemt toe

Foto: askarim/Shutterstock

Decentralized Finance (DeFi) lijkt steeds te blijven groeien, nieuwe munten stijgen gigantische aantallen procenten. Zo steeg Meta (MTA) ruim 2.400% slechts een paar dagen na de lancering.
Ryan Watkins, onderzoeker van Messari schreef in een tweet dat veel investeerders die er vroeg bij waren in hele korte tijd grote winsten behaalden nadat de token live ging.

“MTA handelt nu tegen 16x de seed-prijs van $0,15. De dynamiek rond het aanbod was veel eerlijker, maar toch dreef de fomo de prijs veel hoger op dan welke andere IDO dan ook. Ik vraag me af of de meeste mensen op dit moment minder zouden hebben betaald in het oorspronkelijke aanbod.”

MTA is een token die draait op mStable, een coin die draait op het Ethereum (ETH) protocol met als hoofddoel stablecoin investeerders aan te trekken. Het doel van het project is om investeerders te vergaren die winst willen behalen door middel van leningen. Hierover ontvangen zij rente wat voor veel investeerders interessant is.
MTA steeg maar liefst naar de $3,88 afgelopen maandag volgens statistieken van CoinGecko, dit is een stijging van 2.486% ten opzichte van de initial decentralised exchange offering (IDO). Op het moment van schrijven is de coin $3 waard.
Het hoofddoel van de nieuwe DeFi beweging is het bieden van een alternatief wat betreft financiële dienstverlening. Door bepaalde processen te automatiseren of veranderen zijn tussenperssonen bij het verstrekken van leningen bijvoorbeeld niet meer nodig. Dit is ook toe te passen op verschillende vormen van trading.
De DeFi beweging doet een hoop met de crypto-markten in 2020. Nog nooit eerder zagen we zoveel geld dat opgeslagen was in DeFi contracten op zowel de Ethereum chain als de Bitcoin (BTC) blockchain. Volgens Pulse staat is dat aantal momenteel ruim $3 miljard. Ondanks de grote populariteit blijven er ook traders kritisch. Zo schreef de Joe007, een welbekende trader in de crypto-industrie, dat de DeFi beweging slechts berust op FOMO en dat dit nog wel eens raken klappen uit kan gaan delen nietsvermoedende traders
Joe007, vergeleek de gekte rondom DeFi ookal met ponzi-fraude. Hij is bang dat alleen de grote traders zullen profiteren en de kleine traders zullen leiden onder de grote. Daarnaast is ook nog niet overtuigd genoeg door verschillende projecten.

Deel dit artikel
Niels Poerwoatmodjo

Head of Content Niels kwam in 2017 in aanraking met cryptocurrency. Toegegeven, het duurde even voordat de vonk oversloeg, maar toen dat gebeurde was hij van één ding overtuigd: Iedereen moet in begrijpelijke taal over de wereld van cryptocurrencies en blockchain-technologie kunnen lezen!

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie