Bitcoin kopen? Momenteel het goedkoopst bij Bitvavo

Bitcoin (BTC) whale Joe007 over DeFi: ‘Het is ponzifraude’

Joe007, een welbekende crypto trader die bekend staat om zijn dubieuze tweets en het plaatsen van grote trades op cryptocurrency exchange Bitfinex, zegt dat er veel domme investeerders op het punt staan te investeren in bitcoin (BTC) en daarmee het crypto domein betreden.

Op twitter schreef Joe007 dat hij er van overtuigd is dat de nieuwe opkomst van gedecentraliseerde financiën, ook wel DeFi genoemd, sterke kenmerken heeft van een ponzi scheme. Momenteel worden deze DeFi projecten ingezet om zo financiële projecten aan de man te brengen op de blockchain.

- Advertentie -

“Ik moet nog een DeFi-project tegenkomen dat in feite geen CePo – gecentraliseerd Ponzi/HYIP-schema – is dat willekeurige ‘crypto’ attributen gebruikt om met stom geld naar hetzelfde oude stoelendansspel te lokken. Ik bedoel, ‘liquidity farming’ klinkt zoveel moderner dan ‘kortingsbonnen met korting’, toch?” Schreef Joe007 op Twitter

Volgens de trader is FOMO (Fear Of Missing Out) de voornaamste reden dat altcoins stijgen, dit resulteert uiteindelijk in grote winsten voor een selecte groep mensen en in gigantische verliezen voor de rest. Traders zijn volgens hem niet bewust van het feit dat crypto’s eigenlijk gewoon geld zijn en geen aandelen in een bedrijf.

Joe007 zegt dat de DeFi projecten nog wel gevaarlijker kunnen zijn dan ponzi schemes. Projecten zouden namelijk verlaten kunnen worden door de oprichters waardoor investeerders geld verliezen of gehackt kunnen worden. Al voegt hij er wel aan toe dat baanbrekende veranderingen uiteraard wel bij kunnen dragen aan de ontwikkeling van bitcoin. Sommige altcoins zijn volgens hem namelijk best innoverend.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€9.398,54 Kopen
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€9.210,42 Kopen
2
Litebit
Reviewed
€9.470,10 Kopen
3
Bitonic
Reviewed
€9.475,67 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€9.513,24 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€9.513,24 Kopen
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€9.210,42 Kopen
2
Bitvavo
Reviewed
€9.398,54 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€9.470,10 Kopen
4
Bitonic
Reviewed
€9.475,67 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin koers bullish of bearish? The big squeeze

Wat leven we toch in een turbulente periode! Waar je vandaag denkt 'Ah, zit dat zo!', moet je oppassen dat je morgen niet compleet...