Niels Poerwoatmodjo Niels Poerwoatmodjo
20/07/2020 14:15 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 20/07/2020 14:15

Bitcoin (BTC) whale Joe007 over DeFi: 'Het is ponzifraude'

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Bitcoin (BTC) whale Joe007 over DeFi: 'Het is ponzifraude'

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Joe007, een welbekende crypto trader die bekend staat om zijn dubieuze tweets en het plaatsen van grote trades op cryptocurrency exchange Bitfinex, zegt dat er veel domme investeerders op het punt staan te investeren in bitcoin (BTC) en daarmee het crypto domein betreden.
Op twitter schreef Joe007 dat hij er van overtuigd is dat de nieuwe opkomst van gedecentraliseerde financiën, ook wel DeFi genoemd, sterke kenmerken heeft van een ponzi scheme. Momenteel worden deze DeFi projecten ingezet om zo financiële projecten aan de man te brengen op de blockchain.
“Ik moet nog een DeFi-project tegenkomen dat in feite geen CePo – gecentraliseerd Ponzi/HYIP-schema – is dat willekeurige ‘crypto’ attributen gebruikt om met stom geld naar hetzelfde oude stoelendansspel te lokken. Ik bedoel, ‘liquidity farming’ klinkt zoveel moderner dan ‘kortingsbonnen met korting’, toch?” Schreef Joe007 op Twitter
Volgens de trader is FOMO (Fear Of Missing Out) de voornaamste reden dat altcoins stijgen, dit resulteert uiteindelijk in grote winsten voor een selecte groep mensen en in gigantische verliezen voor de rest. Traders zijn volgens hem niet bewust van het feit dat crypto’s eigenlijk gewoon geld zijn en geen aandelen in een bedrijf.
Joe007 zegt dat de DeFi projecten nog wel gevaarlijker kunnen zijn dan ponzi schemes. Projecten zouden namelijk verlaten kunnen worden door de oprichters waardoor investeerders geld verliezen of gehackt kunnen worden. Al voegt hij er wel aan toe dat baanbrekende veranderingen uiteraard wel bij kunnen dragen aan de ontwikkeling van bitcoin. Sommige altcoins zijn volgens hem namelijk best innoverend.

Deel dit artikel
Niels Poerwoatmodjo

Head of Content Niels kwam in 2017 in aanraking met cryptocurrency. Toegegeven, het duurde even voordat de vonk oversloeg, maar toen dat gebeurde was hij van één ding overtuigd: Iedereen moet in begrijpelijke taal over de wereld van cryptocurrencies en blockchain-technologie kunnen lezen!

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie