Timo Bult Timo Bult
22/11/2019 07:52 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 22/11/2019 07:52

Bitcoin (BTC) breekt uit en test de $7.400 tot twee keer toe, crypto-markt daalt $15 miljard in waarde

Nieuws
Bitcoin (BTC) breekt uit en test de $7.400 tot twee keer toe, crypto-markt daalt $15 miljard in waarde

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Gisteren was op Crypto Insiders te lezen dat de bitcoin (BTC) koers zich op de uurslijke grafiek in een symmetrisch driehoekspatroon bevond en dat de koers mogelijk op het punt stond om uit te breken. Bitcoin is inderdaad uitgebroken met een steile duikvlucht tot gevolg. Ook de altcoins gaan hard onderuit met ethereum (ETH) als grootste daler van de top 10 cryptocurrencies.
Ethereum staat op dit moment 10,8% in de min en zakt daarmee terug naar een waarde van $156, blijkt data van CoinMarketCap. Ripple’s XRP (XRP) daalt het minst hard van de cryptocurrencies in de top 10 en zag “slechts” een daling van 3,7%. XRP is hiermee nu $0,2404 waard. Een andere opvallende daler is EOS (EOS). De altcoin moest zijn plek aan Binance coin (BNB) afstaan nadat het 10,5% in waarde daalde. EOS is op dit moment $2,75 waard.
Wanneer we de balans opmaken van het totaal dan zien we dat de totale cryptocurrency-markt bijna $15 miljard in waarde is afgenomen. 24 uur geleden was de totale marktkapitalisatie $220 miljard en op dit moment is dat $205,6 miljard. De bitcoin dominantie neemt iets toe en staat op 66,3%.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in mei gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Bitcoin (BTC)

Gisteren is de bitcoin koers door een aantal belangrijke support-niveaus gebroken. Zo werden de $8.000 en $7.700 gebroken waarna de BTC koers uiteindelijke een nieuwe maandelijkse low vestigde bij $7.374. Kort daarna consolideerde BTC en handelde het de afgelopen nacht boven de support bij $7.400.
Op het moment van schrijven is de prijs van bitcoin $7.505 op cryptocurrency-exchange Coinbase. Een uur geleden testte bitcoin de support bij $7.400 voor een tweede keer. Zakt de koers door dit support-niveau heen dan kan bitcoin gaan versnellen richting de $6.800. Tussen de $7.400 en $6.800 is weinig support te vinden. Voor de bulls is het zaak om de $7.400 stand te laten houden. Het eerstvolgende obstakel voor de bulls ligt bij $7.700.
Crypto Insider David heeft een gloednieuwe wekelijkse koersanalyse voor je klaarstaan! Er zijn zowel bullish als bearish signalen, maar wat valt hier uit op te maken? David deelt zijn kennis met je in zijn laatste column.
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
politie-crypto-wet-VS-onderzoek-blockchain
Nederlandse crypto-ondernemer pleegt zelfmoord, tientallen miljoenen vermist
stijging-groen-prijsactie-bitcoin
Nieuwe crypto ontploft met 430% stijging na notering, investeerders springen erop
Shiba Inu knalt cryptomarkt voorbij na positief nieuws
Nieuwe crypto schiet 590% omhoog in minuten – handelaren verrast
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
Bitcoin Cash (BCH) vindt belangrijk steunniveau en nadert omslagpunt
Bitcoin bullmarkt voorbij? Voorspeller van 2018 crash waarschuwt voor top
Peter kocht 's werelds eerste
Peter kocht ’s werelds eerste “Bitcoin Lamborghini” voor slechts €106
Advertentie