Kopieer de handelingen van onze analisten 30 dagen gratis

Bitcoin (BTC) bull Pompliano in debat met goudinvesteerder Peter Schiff over BTC en goud

De vergelijking tussen bitcoin (BTC) en goud wordt vaak gemaakt, al lijkt deze vergelijking niet zo vanzelfsprekend. Het een is internetgeld en het ander is een fysiek edelmetaal dat uit de grond gehaald moet worden. Toch zien steeds meer grote en kleine investeerders bitcoin, net als goud, als een veilige haven in economisch onstuimige tijden.

In een interview met Bitcoin bull Anthony Pompliano op goud bull Peter Schiff, brachten beide mannen een aantal interessante punten naar voren waarom zij denken dat hun activaklasse beter is. Pompliano laat zich vaak positief uit over bitcoin terwijl Schiff een fervent goudinvesteerder is die zo nu en dan bitcoin onderuit probeert te halen.

- Advertentie -

Schiff stelde tijdens het 1 uur en 40 minuten durende interview bijvoorbeeld dat een pluspunt van goud is dat men ongeveer weet wat de maximale voorraad is op aarde.  Pompliano probeerde dit punt echter onderuit te halen door te stellen dat we niet weten hoeveel goud er op andere planeten in ons zonnestelsel of zelfs in ons universum bestaat. Hierdoor is bitcoin een betere activaklasse, stelt Pompliano. We weten namelijk dat er uiteindelijk maar 21 miljoen bitcoins zullen bestaan en nooit meer dan dat.

Bitcoin deed het beter dan goud

Pompliano bracht daarnaast naar voren dat bitcoin het veel beter heeft gedaan dan goud dit jaar. In 2020 zag bitcoin een stijging van ongeveer 44 procent terwijl goud, ondanks zijn nieuwe all-time high (ATH), slechts 27 procent in het groen staat. Wanneer we naar het afgelopen decennium kijken dan zijn de resultaten nog meer in het voordeel van bitcoin, dat in de afgelopen 10 jaar vele malen beter presteerde dan welke activaklasse dan ook.

Het halving mechanisme is daarnaast nog een extra reden voor Pompliano waarom bitcoin beter is dan goud. Dit mechanisme zorgt er elke vier jaar voor dat de beloningen van miners gehalveerd worden. Hiermee houdt het Bitcoin-netwerk de inflatie in toom en stromen er dus steeds minder nieuwe bitcoins de markt op. Met de verwachte toenemende vraag naar bitcoin verwacht Pompliano dat bitcoin zijn weg omhoog zal voort blijven zetten.

Bekijk de discussie tussen Anthony Pompliano en Peter Schiff hieronder:

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€9.513,24 Kopen
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€9.216,45 Kopen
2
Bitvavo
Reviewed
€9.398,54 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€9.470,10 Kopen
4
Bitonic
Reviewed
€9.475,67 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€9.398,54 Kopen
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€9.216,45 Kopen
2
Litebit
Reviewed
€9.470,10 Kopen
3
Bitonic
Reviewed
€9.475,67 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€9.513,24 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin koers bullish of bearish? The big squeeze

Wat leven we toch in een turbulente periode! Waar je vandaag denkt 'Ah, zit dat zo!', moet je oppassen dat je morgen niet compleet...