Timo Bult Timo Bult
21/12/2019 18:30 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 21/12/2019 18:30

Bitcoin (BTC) presteerde het afgelopen decennium beter dan goud, aandelen en olie, aldus CNN

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) presteerde het afgelopen decennium beter dan goud, aandelen en olie, aldus CNN

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

2019 zit er bijna op en daarmee komt er ook een einde aan een decennium. Wanneer we de balans opmaken van de verschillende investeringskansen van de afgelopen 10 jaar, dan zien we er een met kop en schouders bovenuit steken; bitcoin (BTC). CNN Business zette alles op een rijtje in een onlangs verschenen artikel.
CNN vergeleek alle investeringsopties door te vergelijken wat 1 Amerikaanse dollar nu waard zou zijn wanneer we het in 2010 in goud, obligaties, aandelen of bitcoin zouden hebben gestopt. Bitcoin wint de wedstrijd en doet dat met een behoorlijk verschil.
$1 die in 2010 in bitcoin gestopt zou zijn, zou vandaag de dag ongeveer $90.000 dollar waard zijn. Vergelijken we dit met bijvoorbeeld Amerikaanse aandelen dan zien we het verschil; die $1 dollar zou namelijk slechts $3,46 waard zijn.
Obligaties brachten de afgelopen 10 jaar niet veel meer op. $1 gestopt in obligaties zou vandaag ongeveer $2,08 waard zijn, aldus CNN. Daarnaast werd er gekeken naar goud, wat vaak de concurrent van Bitcoin genoemd wordt. Goud maakte van $1 in de afgelopen 10 jaar slechts $1,34 waarmee bitcoin dus ook meer opbracht dan zijn concurrent.
Ook olie kon niet tippen aan de groei van Bitcoin, het verloor zelfs waarde tegen de Amerikaanse dollar. Zo is $1 aan olie in 2010 nu slechts $0,74 waard. Kortom, bitcoin heeft de afgelopen 10 jaar geweldig gepresteerd. Niemand weet echter of dit de komende 10 jaar ook het geval zal zijn. Want zoals altijd geldt: In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst.
Een gebeurtenis die mogelijk voor volatiliteit kan gaan zorgen is de Bitcoin halving. Dit houdt in dat de beloningen voor de bitcoin miners worden gehalveerd. Dit zou meer schaarste moeten creëren en dus mogelijk kan de prijs daar sterk op reageren. Over of dit ook daadwerkelijk zal gebeuren zijn de meningen in cryptoland echter sterk verdeeld.
Crypto Insider David heeft weer een nieuwe wekelijkse bitcoin (BTC) analyse online staan! Het wordt volgens David mogelijk tijd om toe te slaan!

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie