Niels Poerwoatmodjo Niels Poerwoatmodjo
21/12/2019 15:45 4 min. leestijd
Bijgewerkt op 24/10/2023 14:56

Is de Bitcoin halving ingesprijsd in de koers van bitcoin (BTC)?

Nieuws
is_de_bitcoin_halving_ingeprijsd_in_de_koers_van_bitcoin_BTC

Volg je het nieuws omtrent Bitcoin op de voet, dan zal het je niet zijn ontgaan: Over minder dan 6 maanden vindt de Bitcoin halving plaats, waarbij de beloningen voor cryptocurrency miners die bitcoin (BTC) minen zullen worden gehalveerd. Hiermee gaat de beloning van 12,5 BTC naar 6,25 BTC. Simpel gezegd moet de halving ervoor zorgen dat de inflatie van bitcoin wordt gehalveerd.
Voor wie niet bekend is met bovenstaand aspect van Bitcoin, Satoshi Nakamoto – het pseudoniem achter de white paper van Bitcoin – heeft hiermee voor ogen dat er nooit meer dan 21 miljoen bitcoins zullen bestaan en daardoor schaarste ontstaat. Deze cap is in tegenstelling tot het huidige monetaire systeem waarbij geld simpelweg kan worden bijgedrukt.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in mei gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Verwachting of stille hoop?

De verwachting van velen, of wellicht hebben we het over stille hoop, is dat de Bitcoin halving een positief effect zal hebben op het koersverloop van bitcoin. Toch zijn er kritische geluiden die het tegendeel beweren en beweren dat de halving al is ingeprijsd. Hiermee wordt bedoeld dat investeerders, waarvan velen met een kritisch oog de toekomst van Bitcoin bestuderen, al anticiperen op het halving event.


Afbeelding 1: fondsenmanager Grayscale hield onlangs een poll waarin werd gepeild wat men van de bitcoin-koers verwacht.
De mede-oprichter van een ander fonds dat zich waagt aan digitale activa, Morgan Creek Digital, is bijvoorbeeld van mening dat het halving event in mei 2020 niets zal doen voor de koers van bitcoin en noemt het een “non-event”. Mede-oprichter Jason Williams deelde zijn mening aan het begin van deze maand op Twitter:


Williams is niet enig in zijn soort als het aankomt op zijn verwachting van het effect van de halving. Zo liet Jihan Wu, mede-oprichter van bitcoin mining-gigant Bitmain, ook weten niet te verwachten dat de halving zal worden gevolgd door een bull run.
Toch zijn er ook grote namen uit de wereld van cryptocurrency en blockchain-technologie die positievere verwachtingen hebben. De gebroeders Winklevoss, van cryptocurrency exchange Gemini, beweren dat de halving al ingeprijsd zou moeten zijn, maar dat dit tot op heden nog niet is gebeurd. Daardoor zal de halving wel degelijk (“zoals altijd het geval is”) zorgen voor een flinke bull run. John Dilley, oprichter van Mempool Partners, beaamt dit en vult aan dat het gros van de investeerders de halving zal vergeten, maar hier door middel van Fear Of Missing Out (FOMO) aan zullen worden herinnerd.

Advertentie

Er is meer dan de Bitcoin halving

Met veel aandacht gevestigd op de halving vergeten we bijna dat er meer factoren in play zijn als het gaat om het koersverloop van bitcoin in 2020.
Andy Bromberg, mede-oprichter van CoinList, kaart een interessant gegeven aan. Hij vertelt dat er in 2019 een hoop aan ontwikkeling heeft plaatsgevonden waardoor het voelt alsof we ons klaarmaken voor een volgende run. Hij doelt hiermee op de fundamentele ontwikkelingen van blockchain-projecten. Volgens hem hebben we een soortgelijke fase meegemaakt in 2017, waarna er inderdaad flinke koersstijgingen plaatsvonden.
Changpeng Zhao (CZ), de grote man achter cryptocurrency exchange Binance, belichtte dat hij gelooft dat blockchain-technologie meer teweeg zal brengen dan het internet en dat daardoor de onderliggende activa, zoals bitcoin, ook groei zullen meemaken. Hij benoemde in dezelfde strekking tevens dat er toenemende interesse is vanuit institutionele investeerders, wat ook zou kunnen duiden op een bullish sentiment voor volgend jaar.
Meekletsen over de bitcoin halving, altcoins, blockchain-technologie en alles wat daarmee te maken heeft? Meld je dan aan voor ons gratis discussiekanaal op Telegram!
Crypto Insider David heeft weer een nieuwe wekelijkse bitcoin (BTC) analyse online staan! Het wordt volgens David mogelijk tijd om toe te slaan!

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Niels Poerwoatmodjo

Head of Content Niels kwam in 2017 in aanraking met cryptocurrency. Toegegeven, het duurde even voordat de vonk oversloeg, maar toen dat gebeurde was hij van één ding overtuigd: Iedereen moet in begrijpelijke taal over de wereld van cryptocurrencies en blockchain-technologie kunnen lezen!

Net binnen
Trending
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
politie-crypto-wet-VS-onderzoek-blockchain
Nederlandse crypto-ondernemer pleegt zelfmoord, tientallen miljoenen vermist
stijging-groen-prijsactie-bitcoin
Nieuwe crypto ontploft met 430% stijging na notering, investeerders springen erop
Shiba Inu knalt cryptomarkt voorbij na positief nieuws
Nieuwe crypto schiet 590% omhoog in minuten – handelaren verrast
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
Bitcoin Cash (BCH) vindt belangrijk steunniveau en nadert omslagpunt
Bitcoin bullmarkt voorbij? Voorspeller van 2018 crash waarschuwt voor top
Peter kocht 's werelds eerste
Peter kocht ’s werelds eerste “Bitcoin Lamborghini” voor slechts €106
Advertentie