Niels Poerwoatmodjo Niels Poerwoatmodjo
20/12/2019 18:20 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 01/09/2023 09:20

Grayscale Bitcoin Investment Trust registreert enorme instroom van institutioneel geld

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws

Foto: 24K-Production/Shutterstock

Het mag geen geheim zijn veel dat traders het nieuws omtrent institutionele investeerders nauwlettend in de gaten houden. Meer dan eens is het onderwerp van gesprek in ons discussiekanaal op Telegram. Toch lijkt 2019 voor veel traders tegen te vallen als het gaat om de investeringen van institutionele investeerders en daarmee lijkt een volgende bull run voor velen ver weg. Zijn instituten dan écht interesse in bitcoin en andere cryptocurrencies verloren? Een recent rapport van Grayscale, een autoriteit op het gebied van investeringen in digitale activa en cryptocurrency-management, beweert het tegendeel, geeft aan dat instituten wel degelijk de markt betreden en in een mate die de toon zal zetten voor volgend jaar en de jaren daarna.
Grayscale’s Bitcoin Investment Trust, waarmee zowel retail- als institutionele investeerders zich kunnen wagen aan de moeder aller cryptocurrencies, registreerde in de laatste helft van dit jaar een flinke instroom van institutioneel geld; volgens sommigen een opvallend gegeven gezien het koersverloop van bitcoin.
bitcoin_BTC_koers_laatste_helft_jaar_2019_coinmarketcapAfbeelding 1: De koers van bitcoin (BTC) in de laatste helft van 2019
Een andere partij uit de wereld van digitale activa-management, Vision Hill Group, bevestigt de resultaten uit het rapport van Grayscale. Ook deze partij rapporteert dat de instroom van nieuw institutioneel kapitaal gebeurt terwijl bitcoin kampt met een bear market.
Zo rept Vision Hill Group dat de instroom van institutioneel geld richting het bitcoin-fonds van Grayscale in het derde kwartaal van 2019 een record bereikte van $171,1 miljoen. Dit maakte Q3 2019 het beste kwartaal van de afgelopen 6 jaar. Vergeet niet dat de koers van bitcoin in datzelfde kwartaal met 23,3% daalde. Het geheel geeft in ieder geval aan dat investeerders, die niet via cryptocurrency exchanges bitcoin aanschaffen, in toenemende mate op andere manieren investeren in de meest dominante cryptocurrency.
Naast Grayscale zijn andere partijen ook bezig met het faciliteren van institutionele investeringen. Denk bijvoorbeeld aan de New York Stock Exchange (NYSE), TD Ameritrade en Fidelity.
Wil je met ons en onze leden meekletsen over alles wat met cryptocurrency en blockchain-technologie te maken heeft? Dat kan in onze gratis discussiekanaal op Telegram!
Crypto Insider David heeft weer een nieuwe wekelijkse bitcoin (BTC) analyse online staan! Het wordt volgens David mogelijk tijd om toe te slaan!

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Niels Poerwoatmodjo

Head of Content Niels kwam in 2017 in aanraking met cryptocurrency. Toegegeven, het duurde even voordat de vonk oversloeg, maar toen dat gebeurde was hij van één ding overtuigd: Iedereen moet in begrijpelijke taal over de wereld van cryptocurrencies en blockchain-technologie kunnen lezen!

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie